25. februar 2020
En lidt alternativ parkering på Torvet, kan Gert Jørgensen og Torben Christensen konstatere. Det er oven i købet i en handicapbås, men båsen er ikke mærket ordentligt. Det vil kommunen efterfølgende få gjort. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

En lidt alternativ parkering på Torvet, kan Gert Jørgensen og Torben Christensen konstatere. Det er oven i købet i en handicapbås, men båsen er ikke mærket ordentligt. Det vil kommunen efterfølgende få gjort. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er der bøder på vej til dem der ikke overholder P-reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der bøder på vej til dem der ikke overholder P-reglerne
Opdateret 14. juni 2018 kl. 20:24
Sorø - 14. juni 2018 kl. 17:03
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter tre et halvt år uden bøder, er det nu nødvendigt lige at få justeret på parkeringen i bymidten. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I januar 2015 vedtog byrådet at sløjfe den systematiske, kommunale parkeringskontrol på de offentlige P-pladser og vejarealer i kommunen. Længe er det gået godt, men nu føler kommunen, at det er nødvendigt at få strammet op på reglerne.

- Antallet af klager over ulovlige parkeringer er stigende, fortæller borgmester Gert Jørgensen.

- Derfor finder vi det nødvendigt lige at gøre bilisterne opmærksom på, at selv om vi ikke har P-vagter gående i gaden hele tiden, gælder reglerne altså stadig.

Det stigende antal klager betød, at borgmesteren sammen med den lokale politiassistent Torben Christensen onsdag ydede en forebyggende indsats og via et pænt brev forklarede bilisterne, at de altså ikke denne gang fik en bøde, men at de kan forvente at der ved fremtidige overtrædelse vil ligge et girokort på 510 kr. under vinduesviskeren.

- Det er især i Østergade, Vestergade og på Torvet, at der er problemer, siger Toben Christensen.

- Faktisk må du overhovedet ikke parkere i Østergade og i den øverste del af Vestergade, og på Torvet oplever busserne jævnligt, at de både, der er beregnet til busser, er optaget af personbiler.

I Vestergade parkerer mange lige efter bageren og spærrer dermed for passage. Det er ikke lovligt - heller ikke, selv om bare lige skal hente bet brød i Corner eller en flaske vin hos Butler Vin.

Både Gert Jørgensen og Torben Christensen oplever, at bilisterne i høj grad respekterer handicap-pladserne. De er sjældent optaget af biler, der ikke må parkeres i de båse.

En enkelt dag for nylig blev der givet P-bøder i Østergade.

- Der holdt biler i begge sider af vejen, så der eksempelvis ike kunne køre en brandbil igennem. Det er ikke acceptabelt, siger Torben Christensen, der understreger, at det heller ikke er tilladt at parkere i Østergade, selv om man kører helt ind på fortovet - og altså spærrer for fodgængerne.

I Storgade er det tidsbegrænsningen i båsene på 30 minutter på hverdage mellem kl. 9 og 18 samt lørdag mellem kl. 9 og 13, der er udfordringen, og her er oven i købet en tendens til, at bilisterne ikke engang gider bruge tid på at sætte P-skiven.

Parkering må kun ske i de afmærkede båse. »Afvigelser« accepteres dog, hvis det skyldes, at butikker får leverancer, og hvis det samtidig kan ordnes på kort tid.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk