8. marts 2021
Mange klasselokaler står tomme i øjeblikket, men en del skolebørn går faktisk stadig fysisk i skole. Det er dog ikke sikkert, at der fremover vil være nødpasning på hver enkelt folkeskole. Foto: Ulla Grundtvig Brask
gallery icon

Se billedserie

Mange klasselokaler står tomme i øjeblikket, men en del skolebørn går faktisk stadig fysisk i skole. Det er dog ikke sikkert, at der fremover vil være nødpasning på hver enkelt folkeskole. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nødpasning samles måske: Små elever kan få langt til skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nødpasning samles måske: Små elever kan få langt til skole
Sorø - 20. januar 2021 kl. 19:08
Af Martin Pedersen

I en situation med mange coronasmittede medarbejdere i vuggestuer og børnehaver kan det blive nødvendigt at lukke nødpasningen på nogle skoler. I stedet skal eleverne fra 0. til 4. klasse samles på enkelte andre skoler, så personale fra skolerne kan overføres til de ramte institutioner.

Derfor har politikerne i Sorøs børne- og undervisningsudvalg netop givet den kommunale administration bemyndigelse til at træffe beslutningen, hvis det bliver nødvendigt.

Det var administrationens eget ønske at rykke rundt på beslutningskompetencen. Og det er rettidig omhu, mener Sorø Kommunes børne- og familiechef.

- Formålet er at få bemyndigelse til at træffe beslutningen, så vi kan handle hurtigt, hvis det bliver nødvendigt, siger Henrik Madsen.

Ifølge ham er Sorø Kommune »meget langt« fra at lukke nødpasningen på nogle af områdets seks folkeskoler.

- Vi overvejer det ikke endnu. I foråret var der måske 10 børn i skolernes nødpasning, og derfor var alle seks skoler ikke åbne dengang. Men nu er der et stigende antal børn i nødpasningen. Det er et helt andet omfang. Så lige nu er der ikke grundlag for at lukke skolernes nødpasning, siger han.

- Men det kan blive aktuelt, hvis vi står i en situation, hvor vi ikke kan løse opgaven i dagtilbuddene, siger Henrik Madsen.

De seneste tal viser, at der tilsammen er 97 børn i nødpasning på de seks kommunale folkeskoler.

Under skolernes nedlukning i foråret 2020 var nødpasningen af elever fra 0. til 4. klasse samlet på Sorø Borgerskole og Stenlille Skole.

Det betød for eksempel, at et barn fra Ruds Vedby havde 15 kilometer til nødpasningen på Stenlille Skole.

Den situation kan opstå igen. Men Henrik Madsen lover hjælp til transport.

- Hvis man er berettiget til transport til ens egen skole, så vil vi sørge for at dække transportbehovet til den anden skole. Det fungerede rigtig fint i foråret, siger han.

Hvis man samler børn fra forskellige skoler på én skole, vil det også betyde større risiko for, at coronavirus kan spredes på kryds og tværs.

- Men det er ikke i strid med Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi må gerne samle børnene. Vi øger risikoen, det siger sig selv. Men vi går ikke imod nogen retningslinjer. Hvis vi gør det, vil vi selvfølgelig kun lukke der, hvor det giver mening, siger børne- og familiechef Henrik Madsen.

De udsatte elever og supercentrenes elever, der også møder fysisk op på skolerne, bliver på deres egen skole, selvom nødpasningen flyttes til en anden skole.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk