19. januar 2020
Inge Lundegaard var fra 1992 til 2015 med i familievirksomheden Bjernede Flagstang Industri. Foto: Jens Wollesen
Inge Lundegaard var fra 1992 til 2015 med i familievirksomheden Bjernede Flagstang Industri. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nekrolog: Et spændende liv sluttede brat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Et spændende liv sluttede brat
Opdateret 10. september 2019 kl. 15:33
Sorø - 10. september 2019 kl. 15:30
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inge Lundegaard, Søgade 10B, Sorø, er død 69 år.

Inge Lundegaard blev født i Haslev, men familien flyttede kort efter til Estrup mellem Ringsted og St. Merløse. Hun havde ved sin død stadig et par venner fra forskolen i Estrup.

Familien kom til Fjenneslev, og efter nogle år på Alsted-Fjenneslev Skole tog Inge Lundegaard realeksamen på Sorø Borgerskole. Efter en periode i huset på Alsted Møllegård, tog Inge i 1967 på Hammerum Landbrugs- og Husholdningsskole. Hun fortsatte i skolens køkken, og her mødte hun Knud, der havde tjans som kartoffelskræller om morgenen. Fra 1970-73 tog Inge uddannelsen som husholdningslærer på Ankerhus. I 1972 giftede hun sig med Knud, og de bosatte sig i Hylstrup. I 1975-76 byggede de hus i Bjernede, hvor de boede, til de kom til Søgade i Sorø i 2001.

Efter en tid som vikar på Sorø Borgerskole, underviste Inge i 16 år køkkenassistenter på Sorø Husholdningsskole - og i tiden på skolen skrev Inge og en kollega en slankebog sammen med bokseren Brian Nielsen.

Efter de 16 år kom Inge med i familiefirmaet Bjernede Flagstang Industri (BFI) på Depotvej. Hun varetog opgaven som leder og planlægger, til Inge og Knud solgte firmaet i 2015. Derefter fik de fire gode år sammen, før kræften fik overtaget.

Færøerne fik en ganske særlig plads i Inges liv. I 1974-75 var der færøske elever på husholdningsskolen, og da de ikke lige kunne tage hjem på weekend, kom de hjem til Inge og Knud. I 1975 blev de to inviteret til Færøerne, og siden er det blevet til mange besøg, begge veje. Færingerne er også inviteret med til Inges mindedag, som hendes 70 års fødselsdag nu er lavet om til. Inge var meget afklaret med tingenes tilstand. Derfor har hun både planlagt en mindetur med danskere og færinger og mindefesten, der holdes 6. oktober.

Inge var meget aktiv. Sammen med Knud rejste hun så ofte som muligt. Lokalt var hun bl.a. med i Soroptimisterne, Kræftens Bekæmpelse - sidstnævnte var hun formand for i en årrække - Visens Venner i Sorø og sang i Den gamle Biograf i Gørlev. Hun gik til onsdagsforedrag i Slagelse og deltog i de fleste sommerhøjskoler på Sorø Akademi. Inge læste meget - både faglitteratur og prosa - og hun samlede på sangbøger og poesi. Hun var god til at danne relationer til og venskaber med mennesker.

Inge tilbragte sine sidste fem dage på Hospicegården Filadelfia i Dianalund. De sidste 14 dage var hun omgivet af Knud og en række fantastiske venner, til kræften satte en brat stopper for et godt og spændende liv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk