24. oktober 2020
Der er sat 200.000 kroner af om året til de ældres tøjvask.. Foto: Peter Andersen.
Der er sat 200.000 kroner af om året til de ældres tøjvask.. Foto: Peter Andersen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nattevagter og ældresamvær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nattevagter og ældresamvær
Sorø - 25. september 2020 kl. 10:39
Af Lene Berthelsen

Også på ældre- og sundhedsområdet er der sat penge af til forbedringer - omend listen ikke er helt så lang som på andre service-områder.

De små plejecentre kan glæde sig over, at der er sat 820.000 kr. af hvert år i fire år til ansættelse af to deltids-nattevagter. Netop nattevagt-dækningen har været udfordret på kommunens tre mindste plejehjem.

Der skal også ansættes flere voksenelever (social- og sundhedsassistenter og -hjælpere). 14 assistenter og fire hjælpere hen over de næste fire år. Det første år er der afsat godt 1,7 mio. kr. til og hvert af de næste tre år lige knap 1,3 mio. kr.

Tøjvasken bliver forbedret, og til det bliver der afsat ekstra 200.000 kr. årligt.

Røde Kors Hjemmet bliver tildelt 250.000 kr. ekstra årligt, fordi den sygeplejefaglige ledelse har været udfordret. Afdelingssygeplejersken kan dermed friholdes for papirarbejde, så der er tid til pleje- og ledelsesopgaver.

Endelig har corona-tiden krævet nye tiltag, der har vist sig at være gavnlige på ældre-dagcentret. Samværet har foregået i mindre grupper, og det har skabt både mere ro og mere glæde. Plejehjemmene får derfor 150.000 kr. hvert af de følgende to år til at fortsætte med det projekt.

På sundhedsområdet er der fortsat fokus på rygestop-kurser. Til det er der afsat 125.000 kr. årligt. Og endelig bliver der også brugt godt 30.000 kr. årligt på at være med i Sund By-netværket.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk