20. november 2018
Lotte Schrøder bor lige overfor Banevejsgrunden. Hendes forhave er åben, men det bliver den ikke ved med at være. Familien føler sig nødsaget til at plante til, efter at Banevejsgrunden er ryddet for beplantning. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Lotte Schrøder bor lige overfor Banevejsgrunden. Hendes forhave er åben, men det bliver den ikke ved med at være. Familien føler sig nødsaget til at plante til, efter at Banevejsgrunden er ryddet for beplantning. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboer undrer sig over massiv fældning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboer undrer sig over massiv fældning
Sorø - 24. januar 2018 kl. 11:59
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Også naboerne til Banevejsgrunden er fortørnede over den totale rydning af grunden. Det skriver Dagbladet og Sjællandske:

arrow Læs også: Skuffelse og vrede over total rydning af Banevejs-grund

- Jeg forstår ikke, hvorfor de træer, der stod tæt på Banevej - en meter fra fortorvet - ikke har fået lov til at blive. De ville ikke have generet. Jeg synes, at det er synd for dem, der skal bo i de kommende boliger, at de skal bo på en grund uden miljø. Det kommer til at tage mange år, før nyt er vokset til, siger Lotte Schrøder, der bor på Banevej lige overfor grunden.

For hende og hendes familie kommer det også til at koste penge:

- Ja, nu ser vi ikke anden udvej end at få plantet noget i vores forhave. Vi skal mødes med en havearkitekt om det i næste uge. Vi skal have noget, der dækker for den udsigt, vi har fået nu. Vi er ret kede af det, for vi troede faktisk, at de ville respektere de store træer på grunden, siger Lotte Schrøder til Dagbladet og Sjællandske.

Ellen Schelde og hendes familie bor på Enghavevej. Al beplantning i skellet mellem den store grund og Enghavevej-parcellerne er fjernet, så villaerne er blotlagt.

Hun er selv landskabsarkitkekt og kender derfor til, hvordan det ofte går, når grunde skal bebygges:

- Jeg vil ikke sige, at det kom voldsomt bag på mig, at de store træer midt på grunden blev fældet, selv om det ærgrer mig. Men jeg forstår ikke, hvorfor træerne i skellet ind til Enghavevej skulle væk. Vi havde f.eks. et meget flot birketræ ud for vores hus, siger Ellen Schelde, der ikke mener, at det vil kompensere tilstrækkeligt, at der senere bliver plantet buskads i skellet:

- Vores hus ligger halvanden meter højere end den store grund. Derfor skal der træer til. De kommende beboere vil kunne kigge direkte ind til os. Fældningen er synd for os alle sammen. Også for dem, der skal bo på en nybebygget grund uden miljø og karakter. Man kunne godt have planlagt sig ud af det, siger Ellen Schelde til Dagbladet og Sjællandske.

Også hun regner med selv at måtte plante noget i skel - velvidende, at der går mange år, før det vil dække for de nye naboer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk