22. september 2021
Med 57.000 akvarelglade følgere på de sociale medier, er Camilla Damsbo Art en seriøs virksomhed. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Med 57.000 akvarelglade følgere på de sociale medier, er Camilla Damsbo Art en seriøs virksomhed. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når lykke og ro stråler ud af motivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Når lykke og ro stråler ud af motivet

Med 57.000 følgere på de sociale medier er Camilla Damsbo Brix en både kendt og anerkendt akvarelmaler på blandt andet Instagram. Nu har hun fundet roen lidt uden for Sorø.

Sorø - 27. juli 2021 kl. 19:01
Af Merete Jensen

Camilla Damsbo Brix gør penslen våd med ganske almindeligt postevand, og dråberne løber ned ad det grove hvide papir. Blikket er fokuseret på den lilla klematis der vugger i vinden, og penselstrøg for penselstrøg kommer den til syne på papiret, mens vandet skaber bevægelse i farverne. Et blomstermotiv i produktion - en kunstner i arbejde.

Med 57.000 følgere på de sociale medier, er 36-årige Camilla Damsbo Brix et anerkendt navn på Instagram, hvis man har interesse for akvarelmaling. Med følgere fra hele verden, er det ikke unormalt, at hun laver en livesending klokken 22. På det tidspunkt er Agnes på 4 år og Gilbert på 2½ alligevel langt væk i drømmeland, mens amerikanske og indiske kunstinteresserede sidder klar med pensler og staffeli.

Fra by til land

- Jeg er uddannet multimediedesigner og har en bachelor i biblioteks- og informationsvidenskab. Derudover har jeg en cand. mag. i oplevelsesøkonomi. Senest har jeg arbejdet som projektleder på Ballerup Bibliotek, hvor jeg har undervist i blandt andet laserskæring og 3D print, siger Camilla Damsbo Brix.

Hun er født og opvokset på Broby Overdrev, og derfor var det ikke så underligt at søge tilbage til Sorø-området, da først hun - og dernæst ægtemanden Andreas - blev ramt af stress. Det travle storbyliv på Nørrebro har ægteparret lagt bag sig - og byttet det ud med et stilfærdigt liv på landet - tæt på begges familier.

- Da jeg blev gravid med Agnes pendlede jeg til og fra arbejde i tre måneder, og jeg valgte derfor at sige mit job op, lige inden min barsel var slut, fortæller Camilla Damsbo Brix. Hendes mand, Andreas, var så heldig at få fuldtidsarbejde på børnebiblioteket i Slagelse, så han slap også for at pendle til og fra København.

Autodidakt kunstner

Camilla Damsbo Brix har altid haft et inderligt ønske om at være selvstændig, så hun har brugt et hav af timer på at indsnævre, hvad hendes mange forskellige kompetencer kunne bruges til.

- Jeg har altid godt kunnet lide at tegne og male, og hver gang jeg søgte ro, så var det penslerne og farverne, jeg greb fat i. Derfor var det da nærliggende, at jeg skulle videre ad den vej, selvom jeg udelukkende har lært teknikkerne via YouTube og andre digitale platforme, siger hun med et smil og fortsætter:

- Min virksomhed, Camilla Damsbo Art, blev derfor en realitet i januar 2020, og da jeg primært holder online-kurser og enkelte workshops for FOF, må man sige, at coronanedlukningen har været god for min virksomhed, siger hun begejstret og afslører, at hun faktisk kan leve af sin passion for akvarel - og at virksomheden stadig er i vækst. Inden længe vil man også kunne deltage i fysiske workshops - både i Slagelse og Sorø.

Planlægning

- Jeg har venteliste på mine online-akvarelkurser, og selvom jeg har begynderkurser liggende gratis, så er de større forløb meget eftertragtede. Da jeg har følgere overalt i verden, foregår alle mine online-kurser på engelsk, og jeg giver mig tid til at svare på alle de henvendelser, jeg får. Alle skal have mulighed for at kunne følge med, så derfor afholder jeg mig fra at bruge de vildeste fagudtryk, siger hun grinende.

Men ud over livesendingerne og hendes egne kunstprojekter, så følger der også en del planlægning med dét at drive online-virksomhed. Det hele handler om salg og salgsstrategier, hvor hun skal lancere kurserne i god tid, planlægge forløb, svare på henvendelser, optage videoer og redigere dem, gøre klar til livesendinger og meget, meget mere.

Livet som hjertepatient

Men det hele kunne faktisk være endt, førend det hele begyndte.

Camilla Damsbo Brix er hjertepatient. Som tre måneder gammel fik hun konstateret hul i hjertet. Tre store operationer, livslang medicinering og en kunstig hjerteklap senere, har hun fokus på at være til stede i nuet - hvor fortærsket det end måtte lyde.

Men hun sætter pris på livet - og på de læger og sygeplejersker der altid står til rådighed på Rigshospitalet, når hun regelmæssigt er gennem et helbredstjek.

- Jeg har fundet en niche og opbygget et brand, som giver mig ro. Inspirationen og de indre værdier finder jeg i naturen. Hver årstid bringer nye motiver, og det er da lykken.

Hvis man vil vide mere om Camilla Damsbo Brix eller læse mere om hendes kurser - både de fysiske og online-kurserne - kan man gå på hjemmesiden camilladamsboart.com

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk