22. maj 2019
Grauballemanden, hans træl og Tollundmanden i en dans i bedste cabaretstil. I rollerne ses Christer Hjorth Larsen, Emilie Marie Rohde og Tage Sørensen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Grauballemanden, hans træl og Tollundmanden i en dans i bedste cabaretstil. I rollerne ses Christer Hjorth Larsen, Emilie Marie Rohde og Tage Sørensen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morsom musical om malm og mosefund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morsom musical om malm og mosefund
Opdateret 07. august 2018 kl. 10:12
Sorø - 07. august 2018 kl. 09:56
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ruds Vedby Borgspil har blandet musik med Monty Python og Ørkenens Sønner. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Historien køres igennem et troldspejl

Der bliver ikke lagt fingre imellem i årets udgave af Ruds Vedby Borgspil. Denne gang har forfatter og kunstnerisk leder Chris Skytte gravet ingen ringere end Grauballemanden op. Og han er ikke alene. I "parallelklassen" har Skytte også spottet Tollundmanden - og sandelig om de ikke møder både H.C. Andersen, Egtvedpigen, Karen Blixen og flere andre af historiens helte.

Crazykomik i sang og musik - og Skytte indrømmer gerne.

- Idéen udsprang af et par flasker rødvin, som jeg nød sammen med min svigerfar, der har været chef på Glyptoteket - og hans kone, der forsker i vævningskunst fra oldtiden. Resten er historie, fortæller han med et smil.

- I år har jeg 10 års jubilæum i Ruds Vedby. Borgspillet fylder 30 - og så skulle den have lidt ekstra. Vi skulle helt ud på overdrevet.

Derfor er der både referencer til Vikingespillet i Frederikssund, hvor Skytte også leverer sange, og til Fredericia Teater, der sætter den ene "The Musical" op efter den anden. Så i Ruds Vedby opfører de naturligvis "Grauballemanden The Musical".

I stykket møder vi Grauballemanden, længe inden han ved, at han er Grauballemanden. Han kalder sig bare Ib - med det mundrette efternavn Skipskalleharkemarkedalle.

Ib er smed og har kastet sig over den sidste nye trend: Jern, der i øvrigt ikke spås nogen større fremtid af "de gamle på gården". Men Ib får smedet sig en rustning, og kvinderne kan ikke lade være med at konstatere, at han nu er ret lækker, når han får jern på. Så er stemningen slået an.

Ruds Vedby Borgspil kan ses fra onsdag den 8. august til og med lørdag den 11. august og igen fra onsdag den 15. august til og med lørdag den 18. august i parken ved Vedbygaard alle dage fra kl. 19.30.

Billetprisen er 150 kr. for voksne og 80 kr. for børn under 12 år. Billetterne kan købes via borgspillets hjemmeside rudsvedbyborgspil.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk