24. august 2019
Rolf Lehrmann har arbejdet med it i 42 år. Nu er han pensionist og med god tid til at nyde interessen: Natur og fugle. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Rolf Lehrmann har arbejdet med it i 42 år. Nu er han pensionist og med god tid til at nyde interessen: Natur og fugle. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morfars begejstring smittede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morfars begejstring smittede
Sorø - 20. august 2018 kl. 09:08
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rolf Lehrmann har altid sin kikkert med og er altid en ivrig fortæller og en god lytter. Bortset fra når han bevæger sig uden for og ser eller hører en interessant fugl. Så afbryder han brat samtalen, river kikkerten hen foran ansigtet og fokuserer 100 procent på livet i luften.

Hans store interesse for fugle og naturen begyndte i barndommen.

- Min morfar havde en have. På en hylde bag huset var der en rødstjernt, som byggede rede. Den sang så fint, og min morfar var så stolt. Den begejstring, han havde for fugle, gjorde mig vældig interesseret, fortæller Rolf Lehrmann, der bor - et for ham - helt perfekt sted på Frederiksberg ved Sorø.

Nemlig på Egevangs Allé - meget tæt på Sorø Sø og det lille skovstykke Egevangen.

Han har altså vand og træer lige i baghaven, men også hans egen have er et paradis for fugle. Ud over rigeligt med solsikkefrø er der mange forskellige fuglekasser placeret i haven og på huset. Faktisk 25 i alt.

- Der er mange slags fugle-nørder. Jeg er ikke en af dem, der går så meget op i, hvor mange arter jeg kan spotte. Selv om det jo altid er lidt interessant for en fuglemand. Men for mig er det især fascinerende at finde ud af, hvad det er for en fugl, jeg fanger med min kikkert eller hører. En fugl har jo ikke sådan et skilt på, hvor der står, hvem den er. Det er spændende at finde ud af det, synes Rolf Lehrmann.

Rolf Lehrmann har også involveret sig i fuglene på andre måder. Han sidder i bestyrelsen i Dansk Ornitologisk Forening i Vestsjælland og er næstformand i Danmarks Naturfredningsforening Sorø. Han er medlem af Friluftsrådet.

Læs hele artiklen i DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk