19. marts 2019
Henrik Madsen har nu overtaget budgetansvaret for Ung Sorø. Foto: Bjørn Armbjørn
Henrik Madsen har nu overtaget budgetansvaret for Ung Sorø. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mogens Schwensen bliver ofret i ny Ung Sorø-struktur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens Schwensen bliver ofret i ny Ung Sorø-struktur
Sorø - 05. juli 2018 kl. 16:27
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune indleder forhandlinger med Mogens Schwensen og hans faglige organisation om en fratrædelse. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Ung Sorø: Vi har råbt vagt i gevær

Det kommer til at koste Ung Sorøs leder, Mogens Schwensen, jobbet, at byrådet forleden lukkede unge-tilbuddet Katrinelystgården på grund af et underskud i første halvår af 2018 på 1,6 mio. kr. og ingen udsigt til at kunne drive en institution videre. Samtidig skal Ung Sorø omstruktureres, og i de planer indgår Mogens Schwensen ikke.

- Jeg har stor respekt for Mogens Schwensen, der har gjort et godt stykke arbejde og har været rigtig god for ungdommen i Sorø Kommune, siger børne- og familiechef Henrik Madsen, Sorø Kommune.

- Naturligvis kan man altid gøre tingene på en anden måde, men omkring Katrinelystgården har vi fået de udmeldinger, at budgettet ville blive overholdt. Når der så ikke er overensstemmelse mellem indtægter og udgifter, er det helt klart præciseret i grundlaget, at det er et ledelsesansvar.

Men byrådsbeslutningen fører også til, at der nu tages første skridt til en omstrukturering af Ung Sorø.

- Ung Sorø har gennem årene beskæftiget sig med mange forskellige aktiviteter, og nu er det tid til at koncentrere indsatsen og fokusere mere på det, som er ungdomsskolens egentlige formål, nemlig undervisning og klubvirksomhed, der kan medvirke til at danne og uddanne vore unge mennesker, siger Henrik Madsen.

- Ungdomsskolen skal dog også fortsat samarbejde med og understøtte folkeskolerne med spændende aktiviteter. Det ligger helt i tråd ned skolereformens intentioner om »åben skole«, at vi nu styrker koblingen mellem folkeskolen og ungdomsskolen endnu mere.

I forbindelse med omstruktureringen af Ung Sorø tilknyttes SSP-funktionen Familierådgivningen i Fagcenter Børn og Familier senest i forbindelse med lukningen af Katrinelystgården den 1. december 2018.

Ungdomsskolen og klubben vil fortsætte under ledelse af Camilla Ledsgaard Jensen. Henrik Madsen har overtaget budgetansvaret for Ung Sorø.

Hvornår Mogens Schwensen skal fratræde, skal der forhandles om.

- Det er jo ikke sådan, at Mogens Schwensen har foretaget sig noget, der gør, at han ikke kan fortsætte i en funktion hos os, siger Henrik Madsen.

- Og da der ikke er nogen akut situation eller på anden måde noget hastværk i sagen, har jeg aftalt, at vi mødes med Mogens Schwensens faglige organisation 14. august, hvor vi så forsøger at forhandle vilkårene på plads.

Børn og Undervisningsudvalget vil i løbet af efteråret arbejde videre med ungdomsskolens tilbud og struktur, og MED-udvalg og bestyrelse vil naturligvis blive inddraget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk