22. oktober 2020
Mange børnefamilier kom for at hjælpe ved affaldsindsamlingen. Det lover godt for fremtiden, mener DN i Sorø. Foto: DN Sorø
Mange børnefamilier kom for at hjælpe ved affaldsindsamlingen. Det lover godt for fremtiden, mener DN i Sorø. Foto: DN Sorø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindre affald ved Sorø Sø end ellers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre affald ved Sorø Sø end ellers
Sorø - 20. september 2020 kl. 16:22

Danmarks Naturfredningsforening Sorø søgte affaldshelte for en dag, nemlig til den årlige affaldsindsamling, som i år fandt sted den 19. september. Og det fik DN Sorø.

I løbet af de tre timer, som den organiserede indsamling varede, var ca. 70 af hverdagens helte forbi - alene ved indsamlingsstedet ved Sorø Sø.

- Det glædelige var, at det især var børnefamilier, som var mødt frem for at yde en indsats, så det lover rigtig godt for fremtiden, siger en tilfreds næstformand for DN Sorø, Rolf Lehrmann.

Der blev også samlet affald sammen andre steder i kommunen.

- Ved Sorø Sø var det herligt at kunne konstatere, at mængden af det indsamlede - trods stor indsats - var betydeligt mindre end tidligere år, siger Rolf Lehrmann.

Det er dog fortsat voldsomt, så mange cigaretskod der indsamles, mener næstformanden.

Et cigaretskod er mindst fire år om at blive omsat i naturen.

- Som nyt element finder vi mange mundbind, primært ved busstoppesteder og på vejen fra Sorø Station mod Sorø By. Sådanne mundbind er cirka 450 år om at blive omsat i naturen, så tag det med jer hjem og kom i restaffald, opfordrer Rolf Lehrmann.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk