13. juli 2020
Tidligere vandværksbestyrer Knud Hansen er død, 88 år.Foto: Jens Wollesen
Tidligere vandværksbestyrer Knud Hansen er død, 88 år.Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Ildsjælen Knud Hansen er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Ildsjælen Knud Hansen er gået bort
Sorø - 29. maj 2020 kl. 17:55
Af Jens Olsen p.v.a. bestyrelsen i Frederiksberg Vandværk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var med stor sorg at vi fik meddelelsen om at tidligere vandværksformand Knud Hansen var død.

Knud Hansen kom til Askehavegård i 1954 sammen med Inge for at drive landbruget og familien, der blev udvidet med tre børn, integrerer sig hurtigt i lokalsamfundet.

Og det gjorde at Knud Hansen kom ind i Frederiksberg Vandværks bestyrelse i 1982 hvor han blev valgt til næstformand - en post han bestred frem til 1986 hvor han blev valgt til formand og vandværkspasser.

Det var et job Knud gik meget op i - styrede værket med myndig hånd - og der var respekt omkring ham. Han havde et rigtigt godt forhold til forbrugerne og til de entreprenører vandværket brugte.

Det var også en tid, hvor mobiltelefonen ikke var så udbredt, så det var Inge, der var telefonpasser, og når Knud kom hjem til frokost, fik han dagens første opkaldsliste og kunne ringe tilbage til dem, der havde ringet. Det blev dog senere ændret så Knud også fik sin mobil.

I Knuds formandsperiode blev mange af bestyrelsesmøderne afholdt hos Inge og Knud. Det var en fornøjelse at opleve deres store gæstfrihed.

Knud var også god til at passe på vandværkets penge, og det betød, at vi i 2009 havde midler til at bygge det nye vandværk, vi har i dag. Knud har senere på bestyrelsesmøderne bemærket, at nu havde han brugte mange år på at samle penge sammen, og så brugte vi dem på et år. Men når Knud sagde sådan noget, var det med et glimt i øjet - han var nemlig altid klar med en kvik bemærkning.

Det oplevede man også på generalforsamlingerne. Her sagde Knud nemlig, at hvis der ikke var nogen negative bemærkninger, var der cognac til kaffen bagefter.

Knuds aktive virke varede til 2006, hvor han trak sig som formand, men blev i bestyrelsen som næstformand indtil 2008, hvor han gik på pension (som man siger).

Inge og Knud var flyttet til Egesvinget, hvor de nød tilværelsen sammen på godt og ondt. De nåede også at fejre krondiamantbryllup sammen.

Vores tanker går til Inge og familien i denne svære stund.

Æret være hans minde.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk