11. april 2021
Hanne Heftholm Kristensen (th.) var pædagog på Valmuestuen i Holberghaven fra institutionen åbnede i 1980, til hun gik på efterløn i 2012. Foto: Bjarne Stenbæk
Hanne Heftholm Kristensen (th.) var pædagog på Valmuestuen i Holberghaven fra institutionen åbnede i 1980, til hun gik på efterløn i 2012. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Hanne prægede flere generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Hanne prægede flere generationer
Sorø - 26. februar 2021 kl. 16:04
Af Bent A. Jespersen, Skjoldvej, Sorø, ingeniør M.Ida.

I anledning af Hanne Heftholm Kristensens død har vi modtaget følgende mindeord:

Hanne Heftholm Kristensen - lige så godt kendt som Hanne »Valmue« - fra Valmuestuen i Holberghaven blev bisat i Sorø Klosterkirke lørdag den 20. februar.

Fra Holberghaven åbnede i 1980 har Hanne »Valmue« sat sit rødstrømpe-/kvinde-/tros- og pædagog-præg på flere generationer.

I 1980'erne var det almindeligt, at pædagoger gik med stribede strømpebukser, lilla tørklæde, sko med minushæl og hennafarvet hår, Hanne var ingen undtagelse. Hun blev tillidsmand og var aktiv i børneklubbens underholdning med meget mere.

I en periode var Hanne menighedsrådsmedlem i Sorø Sogn og gjorde også der en god og nævneværdig indsats.

Hanne var selvfølgelig med til at starte Sorø Kvindegruppe. Hun sang i mange år i Sorø Underholdningskor og havde en stor omgangskreds.

Fælles for tiden var jo også, at mange af tidens pædagoger blev enlige mødre. Heller ikke her var Hanne en undtagelse.

Fagligt bliver Hanne husket for sit gode humør, sin glade professionelle tilgang til børnene, hvor forældregenerationen, der selv har gået på »Valmuen«, afleverede deres børnehavebørn trygt til Hanne »Valmue«.

Mine tvillinger har begge gået på »Valmuen«, hvor de blev set som små, unikke mennesker, og da Hanne »Valmue« havde 25 års jubilæum, fik jeg privilegiet at køre Hanne rundt i min Jaguar, mens børnene igen viftede med fine papirflag.

Hanne gik på efterløn som 62-årig. Hun blev ramt af alzheimers og tilbragte den sidste tid i Lynge Plejeboliger. Hanne blev 70 år.

Ved bisættelsen holdt Kristian Østergaard en meget fin tale for de mere end 50 fremmødte.

Æret være hendes minde.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk