25. november 2020
Matias og hans mor Heidi er blevet erfarne Ludo-spillere efter ulykke: Matias må nemlig ikke spille elektroniske spil mere end en time om dagen. Foto: Ulla Grundtvig Brask
Matias og hans mor Heidi er blevet erfarne Ludo-spillere efter ulykke: Matias må nemlig ikke spille elektroniske spil mere end en time om dagen. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blev ramt af håndboldmål: Matias slap nådigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blev ramt af håndboldmål: Matias slap nådigt
Opdateret 13. januar 2016 kl. 12:06
Sorø - 11. januar 2016 kl. 06:03
Af Ulla Grundtvig Brask

For seks uger siden kom 14-årige Matias Lynge Jensen fra Dianalund alvorligt til skade, da et håndboldmål ramte ham i hovedet. I dag begynder han på Stenlille Skole igen.

arrow Læs også: Sikkerhed skal skærpes omkring mobile håndboldmål

Matias' mor Heidi Lynge har prøvet det før: At blive ringe op af børnehave eller skolen, der fortæller, at Matias er kommet til skade.

Han har nemlig altid været en aktiv og modig dreng, der har kastet sig ud i fysiske udfordringer. Men den 1. december 2015 gik det ret hurtigt op for Heidi Lynge, at det opkald, hun fik fra sekretæren på Stenlille Skole, var mere end et almindeligt skadestue-uheld.

- Først sagde hun, at Matias var kommet til skade. Det gjorde mig ikke så urolig. Da hun så sagde, at jeg skulle komme med det samme, tænkte jeg, at det var mere alvorligt. Jeg forestillede mig, at det var noget med hul i hovedet. Og da hun så sagde, at jeg ikke måtte lægge telefonen på, og der så kom en politimand i røret, da blev jeg klar over, at det var rigtigt skidt, fortæller Heidi Lynge til DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Matias var stærk og heldig: Han overlevede.

Den 21. december kunne han komme hjem igen til mor i Dianalund.

Siden er dagene gået med at finde en rytme, så Matias ikke anstrenger sig for meget - hverken fysisk eller mentalt.

Han må ikke se så meget tv, må kun spille elektroniske spil en time om dagen, og fritidsinteressen som aktiv fodboldspiller er sat på stand by.

Heidi Lynge er fortrøstningsfuld. Men først og fremmest taknemmelig - efter en kæmpe forskrækkelse og en psykisk udmattende december med stor usikkerhed omkring Matias' situation.

- Matias har hovedpine indimellem og bliver hurtigt træt. Han kan heller ikke høre på det venstre øre. Men nu tænker jeg, at hvis det er de eneste problemer, så er han - og vi - sluppet nådigt fra den her ulykke, siger Heidi Lynge.

Samtidig vil hun gerne takke alle dem fra skolen og lokalområdet, som har støttet familien hele vejen igennem.

- Der er blevet skrevet til os og ringet. Og vi har fået gaver fra mennesker, vi slet ikke kender. Det var meget overvældende, siger Heidi Lynge, der er glad for at bo et sted, hvor folk tænker så meget på hinanden i en krisesituation.

Den tak kommer også fra Matias selv.

- Det er meget sødt af dem. Men det er altså lidt mærkeligt, at folk man ikke kender skriver til en på sms eller Messenger, smiler Matias.

arrow 14-årig dreng ikke længere i respirator
04. december 2015 kl. 10:59 Opdateret: kl. 19:15
arrow Sikkerhed bliver øget i haller
02. december 2015 kl. 14:42 Opdateret: kl. 22:21
arrow Haller til gennemsyn efter uheld
02. december 2015 kl. 10:41 Opdateret: kl. 15:54
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk