18. september 2021
Ved torsdagens arrangement på Sorø Akademi var der et panel, der fortalte konkrete historier. Det er fra venstre Søren Wiberg, Katrine Jensen, Peter Lindblom, Lone W. Petersen, Mark Christiansen og yderst til højre Marianne Horsebøg fra DTU. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Ved torsdagens arrangement på Sorø Akademi var der et panel, der fortalte konkrete historier. Det er fra venstre Søren Wiberg, Katrine Jensen, Peter Lindblom, Lone W. Petersen, Mark Christiansen og yderst til højre Marianne Horsebøg fra DTU. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mark fik øje på Sorø under sildemaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mark fik øje på Sorø under sildemaden
Opdateret 01. december 2019 kl. 18:31
Sorø - 30. november 2019 kl. 08:58
Af Bjarne Stenbæk

Sorø Kommune kan blandt andet slå på, at det tager kortere tid at komme fra København til Sorø end fra Amager til Ballerup. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Tre konkrete historier blev fortalt, da der torsdag eftermiddag var afsluttende arrangement for projektet Vækst via Viden. At det personlige møde spiller en væsentlig rolle, viser den aftale Hørkram fik i hus, da 30 studerende fordelt på tre busser tidligere på året besøgte Sorø Kommune.

- Vi har en stor kantine, så vi gav frokosten den dag, fortalte HR- og økonomidirektør Lone W. Petersen.

Under frokosten faldt hun i snak med ingeniørstuderende Mark Christiansen.

- Jeg skulle slet ikke på besøg hos Hørkram, men da vi kom til frokost, blev jeg interesseret i, hvad der egentlig foregik på det kæmpe lager, virksomheden har, supplerede Mark.

Det førte til en samtale mellem Mark og Lone, og samtalen mundede ud i, at de mødtes igen. Derefter blev Mark ansat på halv tid, mens han læser færdig.

- Han har allerede lavet et projekt for os i forbindelse med uddannelsen, fortsatte Lone W. Petersen.

- Og når han er færdig som ingeniør 1. februar bliver han fuldtidsansat.

Mark bor i København, og han foreslog, at Sorø Kommune skal slå mere på, at afstanden mellem hovedstaden og Sorø ikke er det væsentligste. Det er til gengæld tidsforbruget.

- Det tager 46 minutter at komme fra København til Sorø. Jeg bruger mindst den samme tid på at tage til Ballerup. Og når man kører selv, kører man jo mod trafikken begge veje, sagde han, og borgmester Gert Jørgensen supplerede med, at det ikke kun er København, der tidsmæssigt ligger tæt på. Også Odense er kun 46 minutter væk.

Virksomheden Sandstone har ligeledes haft succes med at ansætte en akademiker - i dette tilælde en landskabsarkitekt.

- Hvis vi skulle udvikle os videre, havde vi brug for en, der kunne noget andet end det, vi kunne i forvejen, sagde Søren Wiberg, der driver Sandstone sammen med sin bedre halvdel, Tove Hede..

Det førte til ansættelsen af Katrine Jensen, og siden hun kom til, er virksomheden vokset fra 10 til 15 medarbejdere.

- Det er videre gået sådan, at vi ansætter en akademiker mere - denne gang en biolog, fortalte Søren Wiberg.

- Og hvor der første gang var mange ting, vi skulle undersøge på forhånd, så er det meget lettere med nummer to - og tre, fire, fem og så videre.

Lidt mere til »højrebenet« ligger akademiker-ansættelser i firmaet Proces Engineering, men også her understreges behovet for at få kommunikeret ud, at der i provinsen er mange spændende virksomheder - og at afstanden ofte er overstigelig.

- Vi har afdelinger over hele landet, fortalte ingeniørvirksomhedens leder i Sorø, Peter Lindblom.

- På fire år har vi på landsplan udvidet med 70 ingeniører, og i den næste fem års periode skal vi tilføre yderligere 90. Blandt andet derfor var det vigtigt for os at få besøg, da de studerende fra DTU og RUC i foråret. Vi skal hele tiden synliggøre os og gøre opmærksom på de muligheder, der ligger uden for København.

Projekt Vækst via Viden skaffede 37 akademikere job i Sorø Kommune. Der blev indgået 42 praktikaftaler og skabt plads til 22 studentermedhjælpere. Derudover lavede Sorø-virksomheder 10 aftaler om projekter med enten DTU eller RUC. Projektet kørte i godt halvandet år og blev støttet af Erhvervsministeriet med to millioner kroner. Erfaringerne fra Sorø skal nu bredes ud til landets øvrige kommuner.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk