7. december 2019
Forfatteren Suzanne Brøgger er en af sangværterne, når der holdes Maratonsang i Sorø igen lørdag den 17. august. Foto: Kristian Buchmann
Forfatteren Suzanne Brøgger er en af sangværterne, når der holdes Maratonsang i Sorø igen lørdag den 17. august. Foto: Kristian Buchmann
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maratonsang i bibliotekets gård får besøg af to kendte forfattere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maratonsang i bibliotekets gård får besøg af to kendte forfattere
Sorø - 12. august 2019 kl. 17:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatterne Suzanne Brøgger og Dy Plambech er blandt sangværterne, når der lørdag den 17. august for anden gang arrangeres maratonsang i Sorø. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Maratonsang er en fællessangsform, der har bredt sig ud over landet, og som sidste år for første gang blev arrangeret i Sorø. Det blev en succes. Da der var flest, sang mere end 300 mennesker med i Sorø Biblioteks gård.

- Idéen med maratonsang er, at man synger fra morgen til aften med Højskolesangbogen som ordfører - en slags sangens ekstremsport, fortæller Erik Lindsø, der er formand for 'Foreningen Maratonsdang i Sorø'.

Sangene præsenteres af skiftende sangværter, og blandt sangværterne i år er forfatterne Suzanne Brøgger og Dy Plambech.

- Vi er glade for at have netop forfatterne repræsenteret blandt sangværterne, for de nye sange, der hele tiden skal skrives, for at traditionen kan fornyes, skal jo komme fra dem. Suzanne Brøgger er en af de forfattere, der selv har taget livtag med den svære kunst, som det er at skrive en folkelig sang, siger Erik Lindsø.

Under overskriften 'Min danske sang' vælger Suzanne Brøgger sange, der har særlig betydning for hende. Selv er hun repræsenteret med en enkelt sang i Højskolesangbogen.

Dy Plambech er en anden kendt forfatter, der har sagt ja til at være sangvært.

- Dy Plambech bliver et spændende besøg, fordi hun sidder med i det udvalg, der netop nu arbejder på en ny udgave af Højskolesangbogen, og hun har lovet at lade os afprøve nogle af de nye sange med, som overvejes til den kommende Højskolesangbog, forklarer Erik Lindsø.

De øvrige sangværter er lokale kræfter. Det samme er de pianister, som dagen igennem ledsager fællessangen.

- Fællessangen er blomstret op, og jeg tror, det er fordi, at fællessang er med til at ryste os sammen på tværs af forskelligheder. Sangen skaber simpelthen fællesskab. Og så bliver man glad, når man synger. Man kan simpelthen ikke blive sur på den, man synger sammen med, det er det særlige ved sangen, fortæller Erik Lindsø.

Maratonsang i Sorø finder sted i biblioteksgården lørdag den 17. august fra kl. 8.45 til kl. 18. Hver hele time præsenteres en ny sangvært.

Fællessang er forbundet med kaffebord. Det er lagt i hænderne på Café Skotte & Stentoft, der i dagens anledning laver pop-up café, hvor der kan købes kaffe og frokost.

Maratonsang i Sorø er et gratis arrangement, hvor alle er velkomne. Du kan komme forbi, tage plads og synge med så længe, du har tid og lyst.

Et udførligt program kan afhentes på Sorø Bibliotek og ses på bibliotekets hjemmeside www.soroebib.dk under arrangementer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk