25. marts 2019
Cheese-cake lavet af overskudsvarer fra Rema 1000: Velbekomme. Her er det fra styregruppen i  »Stop Spild Lokalt (Sorø)«:  Anita Vibe Hansen, Annette Storm, Hanne Vilmann og Helle With Petersen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Cheese-cake lavet af overskudsvarer fra Rema 1000: Velbekomme. Her er det fra styregruppen i »Stop Spild Lokalt (Sorø)«: Anita Vibe Hansen, Annette Storm, Hanne Vilmann og Helle With Petersen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Madspilds-frivillige leder efter et centralt lokale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madspilds-frivillige leder efter et centralt lokale
Sorø - 12. juli 2018 kl. 13:17
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er blevet så populært at hente overskudsvarer i Sorø, at de frivillige i »Stop Spild Lokalt (Sorø)« nu har brug for et centralt beliggende lokale - i stedet for privates hjem.

Hver dag kan man et sted i eller nær Sorø hente overskudsvarer - kasseret af Rema 1000 på Elmebjergvej, men gode nok til at kunne spises.

Det har siden november 2016, hvor initiativet »Stop Spild Lokalt (Sorø)« blev etableret, fungeret ved, at private borgere på skift og efter aftale har hentet overskudsvarerne fra Rema 1000 og delt ud af dem fra deres eget køkken.

Det har faktisk fungeret godt, fortæller Annette Storm og Hanne Vilmann, der er to ud af fire aktive fra den lokale styregruppe i »Stop Spild Lokalt (Sorø)«.

- Men på langt sigt går det ikke. Vi skal overholde nogle krav fra Fødevarestyrelsen, og da det er et tilbud, som flere og flere benytter, er vi nødt til at finde på en bedre løsning end alle mulige privates køkkener, entréer og garager, siger Annette Storm.

Organisationen i Sorø, det tæller cirka 12 frivillige og 875 Facebook-medlemmer, leder efter et lokale centralt i Sorø, så flest muligt fremover har mulighed for at hente overskudsvarer. Også ældre borgere og andre uden en bil.

Annette Storm og Hanne Vilmann har ingen penge med fra baglandet til leje af lokale. De har fået nej af Sorø Kommune til lån af lokale, da kommunen ikke har ét ledigt, de kan stille til rådighed.

- Derfor håber vi på for eksempel et tomt butikslokale eller en privat, der vil låne til os, siger Annette Storm og Hanne Vilmann.

Kravet til lokalet er, at vægge og gulv er vaskbart, og at der er adgang til en håndvask med varmt og koldt vand.

Der skal også kunne stå en fryser og et køleskab - gerne flere.

Hvis man kan bidrage med et gratis lokale eller nogle af de remedier, som organisationen mangler, kan man kontakte Annette Storm på mail storm8660@gmail.com eller tlf. 53 82 00 00.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk