26. marts 2019
Rikke Pedersen fra Munke Bjergby høstede både mesterskab og championat ved Europaschau i Herning. Her ses hun med en af sine sorte rheinländere. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Rikke Pedersen fra Munke Bjergby høstede både mesterskab og championat ved Europaschau i Herning. Her ses hun med en af sine sorte rheinländere. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalt fjerkræ fløj hjem til Sorø med tre europamesterskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalt fjerkræ fløj hjem til Sorø med tre europamesterskaber
Sorø - 12. november 2018 kl. 11:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø blev i weekenden tre europamestre rigere, da medlemmer af Fjerkræklubben for Sorø og Omegn deltog i det store Europaschau i Herning. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

MCH eller MesseCenter Herning var i weekenden fyldt med omkring 30.000 stykker fjerkræ, duer, kaniner og hamstere. Det er nemlig de dyr, der dyster i Europaschau.

Et par håndfulde medlemmer fra Fjerkræklubben fra Sorø og Omegn var også draget til det jyske med de bedste dyr fra hønsehuset eller dueslaget, og det gik over al forventning.

Rikke Pedersen fra Munke Bjergby røg helt til tops med en stor sort rheinländerhane, som fik 97 point og et Europachampionat, ligesom Rikke blev »europameister« med sine fire bedste dyr. Også to andre af klubbens udstillere kan nu kalde sig »europameister« - nemlig Lotte og Michael Kristensen fra Dianalund med deres sorte silkehøns og Klaus Thomsen fra Sorø sine ensfarvede hvide tumlinger - en duerace, som har været opdrættet i Danmark siden 1572. Også Klaus Thomsen hjembragte et Europachampionat.

Men det er ikke kun de garvede fjerkræavlere, som skabte gode resultater i Herning. Fjerkræklubbens ungdomsmedlem Mathias Jensen modtog en flot ærespræmie for sine sundheimer i dværg. Nogle af medlemmerne udstillede endda både høns og kaniner og sidst, men ikke mindst fik deltagerne præsenteret de mange forskellige fjerkræracer og farvevarianter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk