22. april 2019
I dag er det tidligere råshus i Dianalund blevet til nyens borgerhus. Sådan så det ud, da det blev indviet i 1969. Foto: Dianalund Lokalarkiv
I dag er det tidligere råshus i Dianalund blevet til nyens borgerhus. Sådan så det ud, da det blev indviet i 1969. Foto: Dianalund Lokalarkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalarkiv markerer 50-året for hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalarkiv markerer 50-året for hus
Sorø - 07. januar 2019 kl. 18:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år er det 50 år siden, at Dianalund Rådhus blev bygget. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I dag fungerer den store gule bygning som byens borgerhus, og jubilæet bliver markeret af en af bygningens faste beboere - nemlig Dianalund Lokalarkiv.

Det sker i foråret og forsommeren med eventen "Ih hvor forandret", der fokuserer på de forandringer især Dianalund, men også Ruds Vedby har gennemgået de forgangne 50 år.

Også det sidste halvår af 2019 har lokalarkivet en plan for. Her vil emnet eventen "Kommunikationsmidlernes forandring" blive belyst.

Derudover skal der også være plads til en markering af Sønderjysk Forenings 70 år samt en udstilling i forbindelse med kulturnatten.

Lokalarkivet i Dianalund er en kommunal institution, der dækker Sorø Nordvest, de fire sogne, der i sin tid udgjorde Dianalund kommune. Grundlaget er små 8000 mennesker.

I 2018 havde arkivet 1064 besøgende, heraf 265 skoleelever. 88 personer donerede effekter til arkivets samling. 35 mailede og 11 telefonerede vedrørende historien i området, ligesom mange mundtligt har bidraget med oplysninger om egnens historie.

Arkivet afholdt i 2018 seks fyraftensmøder havde to store events - dels om lokal industri og dels om Indre Mission. Dertil kommer diverse udstillinger og aktiviteter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk