23. september 2019
Der blev ledt land og rige rundt, men det var Lokalarkivet i Dianalund, der var leveringsdygtig i den kendte valgplakat fra 1992.Privatfoto
Der blev ledt land og rige rundt, men det var Lokalarkivet i Dianalund, der var leveringsdygtig i den kendte valgplakat fra 1992.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalarkiv hjalp kendt kunstmuseum med ikonisk plakat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalarkiv hjalp kendt kunstmuseum med ikonisk plakat
Sorø - 19. marts 2019 kl. 12:16
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som det eneste lokalarkiv nogensinde er Lokalarkivet i Dianalund repræsenteret på en udstilling på det kendte kunstmuseum Charlottenborg i København. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Nemlig udstillingen »Europa Endlos«, der i anledning af det forestående EU-valg fortæller om Europa og EU. Udstillingen åbner 21. marts og kan ses fem måneder frem.

Det er dog ikke lokalarkivets leder Jørgen Mogensen, der har været i gang med pensel og maling. Til gengæld var han og lokalarkivet leveringsdygtig i SF's ikoniske plakat »Holger og konen siger nej til unionen« fra 1992.

- Ingen havde den. Hverken SF, der i sin tid udgav den, trykkeriet eller Plakatmuseet i Århus. Ingen overhovedet. Men så fandt de på at spørge Lokalarkivet i Dianalund. Og naturligvis havde vi den, siger Jørgen Mogensen.

Plakaten hængte i 1992 i en lygtepæl i Dianalund eller i Ruds Vedby og blev mange år senere brugt i en udstilling sammen med andre valgplakater, der har hængt i lokalområdet.

- Efter udstillingen var det egentlig meningen, den skulle smides ud, da den ikke er lokalt forankret, men ved en fejltagelse blev den arkiveret og indgik i vores samling af valgplakater med lokale folk, siger Jørgen Mogensen.

Og det kan de så være glade for på Charlottenborg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk