19. august 2019
Johnny Keller på arnestedet. Her brændte et chokolade-køleskab. Den lille brand forårsagede ødelæggelse for omkring en million kroner. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Johnny Keller på arnestedet. Her brændte et chokolade-køleskab. Den lille brand forårsagede ødelæggelse for omkring en million kroner. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille brand udløste million-renovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille brand udløste million-renovering
Sorø - 17. februar 2019 kl. 09:00
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brand i et køleskab til chokolade og flødeboller ødelagde hele butikken i Holberg Arkaden. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Otte linjer i en avis om en lille køleskabs-brand, der ikke udgjorde nogen særlig udfordring for Vestsjællands Brandvæsen station Sorø, fik langt større konsekvenser for ejeren af den butik, køleskabet stod i. Butikken - Skjold Burne i Holberg Arkaden -skal renoveres for omkring en million kroner.

Branden opstod 6 januar i pausen af de danske håndboldherrers testkamp mod Ungarn. Johnny Keller blev kaldt til butikken, hvor der var gået ild i køleskabet.

- Vi havde netop fået skiftet en kompressor i køleskabet, og vi havde gjort montøren opmærksom på, at den lød mærkeligt, fortæller Johnny Keller.

- Men han fejede os bare af og påstod, at Futte, min bedre halvdel, bare var hysterisk. Og er der noget, hun absolut ikke er, er det hysterisk. Det viste sig jo også, at hun havde ret.

Vibocold, der leverede køleskabet, har da også påtaget sig ansvaret.

Mens der blev diskuteret mellem firmaer, forsikringsselskaber m.m., holdt Johnny Keller brandudsalg, men 18. januar måtte han lukke butikken.

- Alt var sod- og røgskadet - og jeg mener alt, siger han.

- Der kom et skadefirma på, men det syntes jeg ikke gik hurtigt nok, så da vi havde tømt butikken for inventar, pillede jeg selv gulvet op. Også en del af loftspladerne tog jeg selv, for jeg har altså ikke tålmodighed til at vente.

Alle ledninger og i øvrigt alt andet, der var tilbage i butikslokalerne, måtte vaskes grundigt af. Isoleringen var også så skadet, at den måtte skiftes ud, og så skal der lægges nyt gulv og sættes nyt loft op.

- I alt løber renoveringen altså op i en lille million kroner, siger Johnny Keller.

- Og det er egentlig helt omsonst, for butikken var bare så flot i forvejen. Men der er ikke noget at gøre ved det.

- Det meste bliver dækket, men jeg må forvente selv at få et tab på i hvert fald 60.000-80.000 kr., fortsætter han.

- Jeg kan få dækket omkostninger, men driftstabet i den periode, butikken er lukket, hænger jeg selv på.

Skjold Burne forventer at åbne igen lørdag den 23. februar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk