21. september 2019
Bent Nikolajsen har i bogstaveligste forstand »sat sig ved roret« som ny daglig leder af Lille Claus. Gustav Flems fortsætter dog som bådfører. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

Bent Nikolajsen har i bogstaveligste forstand »sat sig ved roret« som ny daglig leder af Lille Claus. Gustav Flems fortsætter dog som bådfører. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Lille Claus« har fået ny mand ved roret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Lille Claus« har fået ny mand ved roret
Opdateret 15. april 2019 kl. 08:52
Sorø - 15. april 2019 kl. 05:55
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gustav Flems har været daglig leder af bådfartens aktiviteter de seneste seks år, men nu har han givet »roret« videre til Bent Nikolajsen.

Efter seks år som daglig leder af bådfartens aktiviteter og som medlem af bestyrelsen i »Foreningen Sorø Bådfart af 1997«, er Gustav Flems trådt af. Han har overladt tjansen til Bent Nikolajsen.

- Jeg trådte ud af bestyrelsen til generalforsamlingen den 4. april, men det er en beslutning, der har været et par år undervejs. Jeg vil naturligvis stadig fortsætte som bådfører på Lille Claus, men ellers ser jeg da frem til at kunne beskæftige mig med andre ting. Lille Claus har fyldt meget, indrømmer Gustav Flems til DAGBLADET og Sjællandske..

Den nye daglige leder, Bent Nikolajsen, kender alt til Lille Claus og bådfarten, for han har været medlem af foreningen i de seneste 16 år - heraf de 14 som kasserer og medlem af bestyrelsen.

- Gustav har gennem årene påtaget sig mange opgaver og har haft et væld af idéer og kreative forslag, som medlemmerne har været gode til at bakke op om. Nu har han valgt at overlade det til nye kræfter, og derfor har vi uddelegeret mange af opgaverne til forskellige grupper, som så har en hovedansvarlig som refererer til mig. På den måde bliver hvervet ikke lige så krævende, lyder det fra Bent Nikolajsen.

Foreningen Sorø Bådfart af 1997 har tolv aktive medlemmer og er en selvejende forening som eksisterer uden økonomisk støtte, og som drives udelukkende ved hjælp af frivillighed.

Når båden sejler, får bådens besætning et mindre honorar, men ellers foregår renovering, malerarbejde, udskiftning af borde og bænke - og alt det andet - på frivillig basis.

- Der er store udgifter forbundet med bådfarten, men vi har gennem årene fået opbygget en reservekapital som gør, at vi har mulighed for at føre nye initiativer ud i livet uden at skulle have kapital udefra. Det er en stor glæde, at vi har folk til at sejle båden, selvom vi gerne så nogle flere aktive medlemmer, som kan være kaptajner og pursere. Især kvinder vil vi gerne have flere af, for det giver en god dynamik, siger Gustav Flems.

Foreningens medlemmer oplever stor opbakning fra både Sorø og omegns beboere, ligesom turister fra både ind- og udland nyder en tur med Lille Claus.

Sidste år sejlede Lille Claus ikke færre end 120 charterture, hvor båden var lejet i en time eller mere.

- Vi har naturligvis mange busrejser, som har en sejltur med Lille Claus inkluderet, men Lille Claus benyttes også til blandt andet fester, bryllupper, receptioner, konfirmationer og barnedåber, ligesom vi holder koncerter - blandt andet til Sorø Jazzfestival, siger Bent Nikolajsen.

Den nye daglige leder ser ikke nogle store ændringer i fremtiden - kun et hyggeligt stigende samarbejde med steder som Parnas og Støvlet Katrine.

- Nu har jeg sagt »ja« til hvervet, og jeg er helt tryg ved, at bestyrelsen og de frivillige hjælper med til at drive bådfarten, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk