18. oktober 2021
Der er gang i beskæftigelsen - også i Sorø Kommune. Billedet er fra 2018. Foto: Anders Ole Olsen
Der er gang i beskæftigelsen - også i Sorø Kommune. Billedet er fra 2018. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lav ledighed skaber stort overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lav ledighed skaber stort overskud
Sorø - 18. september 2021 kl. 06:07
Af Ulla Grundtvig Brask

Hele kommunen: Det går godt på arbejdsmarkedet, og det går stærkt. Derfor er færre borgere end ventet på akasse-dagpenge i Sorø Kommune på årets første seks måneder.

Netop a-dagpenge udgør 7 ud af de i alt 8,8 millioner kroner, som udvalget forventer at forbruge mindre end ventet ved årets udgang.

- Vi klarer os bedre end landsgennemsnittet på beskæftigelsen her i Sorø Kommune, og det er jo glædeligt. Jeg vurderer, at det er en kombination af dygtige medarbejdere og et fint samarbejde med det lokale erhvervsliv, der bakker op, siger formanden for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget Rolf Clausen (V).

Også inden for området ungdoms- og voksenvejledning forventes et mindreforbrug på 3,9 millioner kroner.

Her skyldes mindreforbruget færre udgifter til Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelsen (STU), Den Kommunale Ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU). I forhold til STU handler det om, at mange unge i løbet af sidste efterår og starten af 2021 enten flyttede fra kommunen eller tog pause fra deres uddannelsesforløb.

To områder inden for udvalgets arbejde lader til at gå ud af 2021 med større udgifter end budgetteret. Det er integrations- og danskuddannelse, hvor Sorø Kommune forventer et merforbrug på 300.000 kroner i år. På overførselsindkomstområdet forventer man et merforbrug på 1,7 millioner kroner.

Men alt i alt lander udvalgets overskud - hvis alt går som forventet resten af året - på 8,8 millioner kroner. Pengene bliver tilført kommunekassen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk