16. juni 2021
Der er mange oplevelser at få på Istidsruten. Privatfoto
Der er mange oplevelser at få på Istidsruten. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lån en turtaske til Istidsruten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lån en turtaske til Istidsruten

Sorø Bibliotek & Bykontor udlåner turtasker med grej til, at børn og deres voksne kan udforske naturen langs Istidsruten.

Sorø - 13. maj 2021 kl. 10:53

Istidsruten er en kombineret cykel- og oplevelsesrute fordelt på fem etaper. Tilsammen er Istidsruten 390 kilometer lang og løber gennem landskabet, som istidens enorme kræfter har formet for flere tusind år siden. To etaper løber gennem Sorø Kommunes natur.

I turtaskerne er der blandt andet kikkert, ravlygte, mikroskop, bøger og forslag til aktiviteter. Grejet skal inspirere børnefamilierne til at opleve naturen tæt på og give dem nogle gode minder med hjem fra Istidsruten.

Lån en cykelanhænger

Man låner en turtaske på samme måde, som man låner en biblioteksbog. Det kræver blot, at man er oprettet som bibliotekslåner.

Med mindre børn i familien kan en cykelanhænger være en god idé, når man drager ud på Istidsruten. Sorø Bibliotek og Bykontor har to cykelanhængere til udlån. Cykelanhængerne kan også bruges som gåvogne. Desuden udlejer Bykontoret cykler.

Man finder kort og rutebeskrivelser af de fem etaper på hjemmesiden Istidsruten.dk, hvor man også kan læse om de mange attraktioner, overnatningsmuligheder og lokale aktører, der er med til at berige Istidsruten.

Planlæg turen hjemmefra

Man kan desuden orientere sig med de to app's, Tidslommen og Istidsruten, der er tilknyttet Istidsruten eller i et trykt cykelkort, som man kan få på biblioteket.

- Med sjove aktiviteter og gode pauser, bliver en cykeltur langs Istidsruten ekstra børnevenlig. Glem alt om kilometertælleren og skru i stedet op for oplevelserne og nærværet, siger opfordringen fra kulturformidler Randi Petersen ved Sorø Bibliotek & Bykontor. Både turtaskerne og cykelanhængerne er støttet af Istidsruten og Nordea Fonden.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk