16. september 2019
På billedet kan man se resterne af campingvognen og den ene bil, der blev ramt. Privatfoto
På billedet kan man se resterne af campingvognen og den ene bil, der blev ramt. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræver fængselsstraf til bilist der smadrede campingvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræver fængselsstraf til bilist der smadrede campingvogn
Sorø - 13. april 2019 kl. 10:58
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

27-årig torpederede også to biler og havde nær påkørt en person, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf til den 27-årige mand fra Kr. Helsinge, der 13. august 2017 kørte et lastvognstog ind i forhaven på adressen Skellebjergvej 37 nær Dianalund. Lastbilen med sættevogn torpederede en campingvogn, to biler, et el-skab og to vejmarkeringsskilte, og han havde undervejs nær ramt en mand, der befandt sig i rabatten foran huset. Manden måtte springe for livet.

Sagen skal for ved retten i Næstved 16. april, og her kræver anklagemyndigheden også, at den 27-årige frakendes retten til at føre motordrevet køretøj - bortset fra en lille knallert.

Men det med retten til at køre så den 27-årige nu også stort på, da han 13. august kl. 12.20 kom kørende ad Skellebjergvej i lastvognen med sættevogn. Han havde nemlig slet ikke erhvervet sig retten til at føre et køretøj i den kategori, og udover det var han også spirituspåvirket. Hans promille blev efterfølgende målt til 0.50.

Den 27-årige skal ikke bare stå til regnskab for at have kørt uden retmæssigt kørekort, for at have kørt i spirituspåvirket tilstand og for de ødelæggelser, han forårsagede undervejs. Han er også tiltalt for under i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed, for som nævnt måtte en person springe for livet, da den 27-årige mistede herredømmet over vogntoget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk