14. juli 2020
Sagsbehandler Petur Holm mener ikke, at der er særlige udfordringer på St. Ladegårdsvej. Foto: Ulla Grundtvig Brask
Sagsbehandler Petur Holm mener ikke, at der er særlige udfordringer på St. Ladegårdsvej. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen: Vi planlægger trafikken objektivt ud fra dokumenterede fakta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen: Vi planlægger trafikken objektivt ud fra dokumenterede fakta
Sorø - 04. august 2019 kl. 10:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagsbehandler Petur Holm mener ikke, at der er særlige problemer på St. Ladegårdsvej. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Beboere går til politiet for at få en hastighedsbegrænsning

Beboerne på St. Ladegårdsvej og Gulagervej får ikke opbakning fra Sorø Kommunes fagcenter til den henvendelse, beboerne har sendt til politiet.

- En kommune planlægger trafikken mest effektivt og objektivt ud fra dokumenterede fakta, siger sagsbehandler Petur Holm.

- Det ville være ineffektivt i forhold til trafiksikkerheden og fremkommeligheden for andre borgere at planlægge tiltagene efter subjektive henvendelser og lignende.

Petur Holm fortæller også, at skal en trafikal sag nyde fremme, skal den optræde på den kommunale trafiksikkerhedsplan. Det gør St. Ladegårdsvej ikke.

- Sådanne ad hoc utryghedsundersøgelser, som bygger på tilfældige brugere, kan aldrig sammenlignes med kommunens systematiske trafiksikkerhedsplaner. En trafiksikkerhedsplan i en kommune bygger på politiets uheldsregistrering i gennem årtier, og planen er desuden en byrådsvedtægt. En trafiksikkerhedsplanlægning i en kommune kører i tæt samarbejde mellem kommune, Vejdirektoratet, Rådet For Sikker Trafik, politiet og Færdselskommissionen. Samtidig er en kommune i daglig kontakt med borgere, ligesom borgerrepræsentanter deltager i trafiksikkerhedsrådet m.m.

Petur Holm mener, at der er andre vejstrækninger i Sorø Kommune, der er mere belastet af trafikmængde og høj hastighed. Han fortæller også, at kommunen ikke har planer om at etablere cykelsti på St. Ladegårdsvej. Cyklister henviser han til Næstvedvej, hvor trygheden for bløde trafikanter er større.

Petur Holm peger også på, at antallet af cyklister på St. Ladegårdsvej er meget lavt, og han fortæller, at cykelstier oftest anlægges der, hvor der i forvejen er cyklister, eller som forbindelsesled mellem to bysamfund eller som lokalsti i en by.

Petur Holm fortæller, at der er udfordringer på samtlige tidligere amtsveje uden cykelstier, og han nævner også, at flere af dem end ikke optræder på Cyklistforbundets liste.

- Men Cyklistforbundet er i øvrigt heller ikke en faglig myndighed, men en privat organisation som indsamler oplysninger fra brugerne, fortsætter han.

- Det er den samme metode, som en kommune anvender, når farlige skoleveje kortlægges, men undersøgelse af denne art angiver blot utryghed og ikke reelle trafikfarlige forhold, som politiets systematiske registreringer og kommunens målinger afslører. Og vi kan ikke anlægge cykelstier på alle veje. Særligt da ikke, hvis cyklisterne ikke er der i forvejen.

Petur Holm mener, at forholdene for cyklisterne i Sorø Kommune generelt ikke er dårlige, og han henviser til, at forbedringer sker løbende indenfor de bevilgede økonomiske rammer.

Han siger videre, at alle, der har valgt at bosætte sig ved en trafikeret hovedlandevej rammes af støjgener. Han føjer også til, at der ved en af boligerne på St. Ladegårdsvej er indrettet opholdsrum i et tidligere udhus ud mod vejen, og her er støjgenerne naturligvis ekstra store.

- Men bosætning og indretning er jo en privat beslutning, siger han.

- Irritation over trafikken i den sammenhæng skal naturligvis ikke gå udover den eksisterende fremkommelighed på en omfartsvej.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk