17. oktober 2019
Hotel Postgården set fra Storgade. Der må ikke indrettes boliger i stueetagen, og facaden må ikke grundlæggende forandres. Foto: Lene Berthelsen
gallery icon

Se billedserie

Hotel Postgården set fra Storgade. Der må ikke indrettes boliger i stueetagen, og facaden må ikke grundlæggende forandres. Foto: Lene Berthelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Københavnsk selskab har købt Hotel Postgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavnsk selskab har købt Hotel Postgården
Opdateret 16. juli 2019 kl. 15:48
Sorø - 11. juli 2019 kl. 04:01
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været en velbevaret hemmelighed i nogle måneder, men nu står oplysningen endelig på tinglysning.dk.

Hotel Postgården er blevet købt af det københavnske selskab Ejendomsdrift DK 3, hvis formål er udvikling af ejendomme samt ejendomsdrift. Planen for Postgården er bl.a. boliger.

Selskabet har eksisteret siden 2006, men hed frem til 2017 Mercur Hotelldrift ApS. Selskabet ejes ligeligt af Kara Hotell Group A/S og Real Udvikling ApS - og den reelle ejer er Anders Refvik Tindbæk, Malmø, Sverige.

Efter flere år med negativt årsresultat kom virksomheden sidste år ud med sorte tal på bundlinjen. Egenkapitalen er dog fortsat negativ.

Direktør for Ejendomsdrift DK 3, Niels Henrik Nissen, bekræfter da også, men er ellers meget sparsom med oplysningerne:

- Vi er inde i et positivt samarbejde med Sorø Kommune. VI ønsker en positiv udvikling for bygningen, der jo trænger til en kærlig hånd, og vi har planer om boliger, siger Niels Henrik Nissen til Dagbladet og Sjællandske.

Hele bygningen kan dog ikke bruges til beboelse, da stueetagen ud mod Storgade ifølge lokalplanen ikke må indrettes til boliger.

Niels Henrik Nissen oplyser, at det hele endnu er i sin vorden, og at han vil kunne sige mere til efteråret.

I hvert fald kan det konstateres, at det efter 250 år er slut med hotel- og restaurationsdrift i den gamle bindingsværkbygning.

Bygningen ud mod Storgade stod færdig i 1767, og på samme tid blev kro-privilegierne fra Den gamle Kro overført til Postgaarden.

Frem til 1942 blev Postgaarden drevet af private, men derefter var det borger-aktieselskabet »Gaarden«, der stod for driften. Indtil stedet igen kom på private hænder i 1981 og har været det siden. Gennem de seneste mange år med hyppigt skift af ejer og forpagter.

Bygningen blev i øvrigt fredet i 1918, men fredningen blev ophævet igen i 2004, da Kulturarvstyrelsen ikke længere fandt Hotel Postgården værdig til fredning:

»Forhuset er gennem mange år ombygget så væsentligt i såvel interiører som eksteriører, at de bærende fredningsværdier er gået tabt og ikke meningsfyldt lader sig genskabe... De tilbageværende elementer, barokinteriøret i Holbergstuen og kampestenskælderen, er i sig selv ikke tilstrækkelige til en opretholdelse af fredningen«, begrundede Kulturarvstyrelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk