29. juli 2021
- Vi fordyber os i teksternes detaljer, zoomer ind og ud og deler de forskellige perspektiver med hinanden, siger bibliotekar Randi Petersen. Foto: Sorø Bibliotek
- Vi fordyber os i teksternes detaljer, zoomer ind og ud og deler de forskellige perspektiver med hinanden, siger bibliotekar Randi Petersen. Foto: Sorø Bibliotek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klassikere på et sølvfad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassikere på et sølvfad
Sorø - 25. juni 2021 kl. 06:09

Vi kender dem godt - litteraturens giganter: Hamsun, Kafka, Dostojevskij, men mange læser dem sjældent. Det er der lavet om på med læsegruppen »Højtlæsning Deluxe« på Sorø Bibliotek.

Her serverer bibliotekar Randi Petersen klassikere på et sølvfad i form af oplæsning af noveller og digte ud fra metoden »guidet fælleslæsning«.

- I en traditionel læsegruppe har alle læst bogen på forhånd, og så mødes man for at analysere bogen sammen og udveksle holdninger. Når man sidder og høre en tekst sammen, handler samtalerne mere om ens umiddelbare læseoplevelse, associationerne og de tanker teksten sætter i gang. Vi fordyber os i teksternes detaljer, zoomer ind og ud og deler de forskellige perspektiver med hinanden. Det gør, at vi hver især får øje på mere, end hvis vi læste teksten alene, forklarer Randi Petersen.

Læseklubben mødes klokken 14 følgende torsdage: 8. juli, 12. aug., 9. sep., 14. okt., 11. nov. og 9. dec.

Man tilmelder sig via soroebib.dk eller på sit lokale bibliotek.

Prisen er 25 kr. per gang.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk