18. oktober 2021
Tulstrup Sten & Grus har grusgrave flere steder på Sjælland. Foto: Lars Skov
Tulstrup Sten & Grus har grusgrave flere steder på Sjælland. Foto: Lars Skov
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klager over ny grusgrav: - Der er fejl i afgørelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Klager over ny grusgrav: - Der er fejl i afgørelsen
Sorø - 12. oktober 2021 kl. 06:44
Af Martin Pedersen

I efterhånden flere år har det været et åbent spørgsmål, om der bliver etableret en ny grusgrav på en mark ved Smedevej 54 på Frederiksberg.

arrow Læs også: Tre klager til regionen over ny grusgrav

Nu har en borger i området klaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet over den tilladelse, som Region Sjælland efter flere års sagsbehandling gav ansøgeren Tulstrup Sten & Grus ApS den 13. september i år.

Det betyder, at Region Sjælland i første omgang skal se på, om de vil fastholde afgørelsen. Hvis det er tilfældet, bliver klagen sendt videre til Miljø- og Fødevareklagenævnet, der tager stilling til indholdet i klagen.

Borger: - Der er fejl

Ib Sonne Ravn står bag klagen. Han bor selv på Smedevej på Frederiksberg, og han mener blandt andet, at der er sket fejl i Region Sjællands sagsbehandling.

I den skriftlige klage, som redaktionen er i besiddelse af, påstår han, at regionens screening af dyre- og plantearter i området ikke er i tråd med virkeligheden. Der nævnes for eksempel 14 flagermus-arter, og at ingen af dem er fundet i området ved Smedevej. Det er klageren uenig i.

- Som beboer i området har jeg både set flagermus, frøer og guldsmede. Jeg er naturligvis ikke ekspert i dyreliv, herunder de enkelte arter; men det er min klare opfattelse, at det ovennævnte bilag er udfyldt af personer uden kendskab til lokalområdet. På grund af disse klare fejl mener jeg, at bilaget bør kasseres som grundlag for ansøgningen i dets nuværende form, skriver Ib Sonne Ravn i sin klage.

Utilfreds med høringen

Han nævner flere andre ting i sin klage, deriblandt høringsprocessen, som han mener bør gå om. Ifølge Ib Sonne Ravn er det kritisabelt, at ingen af beboerne i Rørstensgård-udstykningen på modsatte side af Smedevej er blevet inddraget i høringen.

Konklusionen i klagen er klar.
- Af de anførte grunde anmoder jeg klagenævnet om at afvise den givne gravetilladelse. Skulle klagenævnet ikke tilslutte sig dette, anmoder jeg sekundært klagenævnet om at sende gravetilladelsen tilbage til fornyet behandling, står der i klagen.

Ib Sonne Ravn oplyser, at han har opbakning til klagen fra flere andre beboere på Smedevej.

Fem års uvished

Den netop påklagede gravetilladelse fra Region Sjælland gælder i 10 år og giver mulighed for en årlig indvinding af 100.000 kubikmeter sand, grus og sten. En af betingelserne er, at der skal tages en række hensyn til hasselmusen, der lever i nærheden.

Den oprindelige ansøgning stammer fra maj 2016, og siden da har sagen været igennem flere instanser og mødt adskillige bump på vejen.

I juni 2020 blev planen om en grusgrav standset af klager til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Dengang afgjorde nævnet, at sagsbehandlingen skulle starte forfra, blandt andet på grund af hensynet til hasselmusen.

Den lange proces har samtidig fået Sorø Kommune til at udsætte salget af de sidste tre byggegrunde i Rørstensgård-udstykningen, hvilket også fik foreningen Sorø Økosamfund til at droppe sit projekt i området og nedlægge sig selv.

arrow Efter fem års uvished: Ja til omstridt grusgrav
23. september 2021 kl. 11:50 Opdateret: kl. 16:15
arrow Genoplivet grusgrav-plan er dødsstødet til økosamfund
01. september 2021 kl. 13:19 Opdateret: kl. 11:45
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk