23. maj 2019
- Snak med jeres unge mennesker, lyder opråbet fra Kim Christensen. Hans søn døde efter indtagelse af stoffet MDMA.
- Snak med jeres unge mennesker, lyder opråbet fra Kim Christensen. Hans søn døde efter indtagelse af stoffet MDMA.
Foto: Martin Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kims søn er død: Her fortæller faren hele historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kims søn er død: Her fortæller faren hele historien
Sorø - 27. oktober 2018 kl. 14:43
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Min søn er lige død af en overdosis. Og han kommer aldrig tilbage. Jeg har siddet og grædt på hans værelse, men han kommer aldrig hjem igen. Jeg håber, at bare en eller to andre unge vil tænke sig om, så min søns død ikke er sket forgæves.

arrow Læs også: Tiltalt i MDMA-sag: Vi tog streger og lavede mad

Sådan lyder ordene fra en overvældet og chokeret Kim Christensen. Han bor i Dianalund, og indtil lørdag klokken 01.46 var det sammen med sin 16-årige søn Marcus.

Natten mellem fredag og lørdag døde 16-årige Marcus af et hjertestop efter at have indtaget det narkotiske stof MDMA.

På trods af den sørgelige situation har faren valgt at stå frem i medierne. Nu fortæller han om chokket, om miljøet i Dianalund og om tiden op til dødsfaldet.

- Det er ikke trængt ind endnu. Hovedet fungerer ikke. Jeg tænker ikke klart. Jeg stiller kun op for at hjælpe andre, siger Kim Christensen til DAGBLADET og Sjællandske.

Og han har også et budskab om sin nu afdøde søn.

- Marcus skal ikke fremstilles som en junkie, siger han.

Kim Christensen var klar over, at hans 16-årige søn var død, allerede inden han fik besked om det.

- Klokken 0.30 vågnede jeg og vidste, at han var død. Jeg tror ellers ikke på, at der er noget mellem himmel og jord. Men jeg vidste det bare. Så skrev en af hans kammerater til mig, at jeg skulle komme, og at det var alvorligt. Derefter hørte jeg en lægehelikopter. Så var jeg slet ikke i tvivl, siger Kim Christensen.

Ifølge ham var sønnen sammen med nogle kammerater inden hans død. Kim Christensen har fået at vide, at sønnen blev dårlig og væltede omkuld, inden han fik hjertestop. Marcus blev hentet af en ambulance og blev fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalet, hvor han blev erklæret død klokken 01.46.

- Var det noget, han selv havde taget, eller blev det puttet ned i hans glas? Jeg frygter, at det er blevet proppet i hans glas. Og jeg frygter, at der er mere af stoffet i byen, og at det rammer andre, siger Kim Christensen.

Ifølge faren havde den 16-årige dreng et hashmisbrug, og misbruget greb om sig, da han begyndte på en HTX-uddannelse i Slagelse.

Kim Christensen fortæller også, at der er et miljø i Dianalund, hvor man mødes og ryger hash. Ifølge ham mødes de et sted på Filadelfias område i Dianalund.

- Det er for nemt at få fat i stoffer. Der er hash over det hele i byen. Jeg fik at vide, at der er et sted ved nogle lejligheder omkring Filadelfia, hvor de hænger ud og tager hash. Det skulle være der, den lokale pusher bor. Men der er åbenbart foregået mere end det, siger Kim Christensen.

- For få dage siden nævnte han, at nogle af de andre tog MDMA. Men han sagde, at det turde han sgu ikke, det var for farligt.

Kim Christensen har et klart opråb til alle forældre.

- Snak med jeres unge mennesker. Det kan godt være, at I tror, de ryger hash. Men de tager også noget andet. Jeg håber, at det her kan hjælpe nogle forældre og unge. Marcus har betalt den ultimative pris. Hvis bare én tænker sig om, så er det ikke helt forgæves, siger han.

Som noget af det næste skal familien håndtere begravelsen af den 16-årige søn.

- Og det kan jeg slet ikke forholde mig til. Det går nok først op for mig, når jeg står ved kisten i kirken, siger Kim Christensen.

arrow Nu skal retten placere skyld i MDMA-sagen
12. december 2018 kl. 08:40 Opdateret: kl. 08:40
arrow Tiltalt for mdma-død nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab
04. december 2018 kl. 18:58 Opdateret: kl. 19:24
arrow Et gram mdma i sodavand dræbte Marcus i Dianalund
03. december 2018 kl. 14:44 Opdateret: kl. 14:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk