6. april 2020
Karen Lise Kaspersen havde ikke forestillet sig, at hun ville synes, det var sjovt at filme sig selv og redigere en video. Men det synes hun, og hun fortsætter med det, så længe skolerne er lukkede. Privatfoto
Karen Lise Kaspersen havde ikke forestillet sig, at hun ville synes, det var sjovt at filme sig selv og redigere en video. Men det synes hun, og hun fortsætter med det, så længe skolerne er lukkede. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karen Lise og hunden Lui er blevet SkoleTubere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karen Lise og hunden Lui er blevet SkoleTubere
Sorø - 24. marts 2020 kl. 18:04
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lærer Karen Lise Kaspersen fra Pedersborg Skole i Sorø karakteriserer ikke sig selv som speciel IT-kyndig eller en haj til digitale redskaber. Men selv en lærer kan lære, og det er præcist, hvad der er sket den seneste uge for Karen Lise Kaspersen.

Hun er nemlig blevet SkoleTub'er - og en stjerne for i alt 35 elever på 1. årgang på Pedersborg Skole. Inspirationen kom fra hendes egne teenagebørn, der går henholdsvis i 9. klasse og på HHX. SkoleTube er en digital platform, hvor elever og lærere via Unilogin kan uploade og dele deres video og medieproduktioner i beskyttede mediekanaler.

- Det kom pludselig til mig, og jeg sagde til mine børn »Jeg skal da være SkoleTub'er«, smiler Karen Lise Kaspersen, der har indrettet en simpel kulisse i stuen med en tavle i baggrunden.

Indtil videre har hun lagt en ny video op hver morgen til eleverne.

Her fortæller hun eksempelvis om nogle frilæsningsbøger eller om en læringsportal, som eleverne kan benytte. Onsdag bad hun eleverne om at lave en lille video om, hvad der gør dem glade.

- Fredag er vores biblioteksdag, så torsdag bad jeg min datter filme mig nede på det tomme bibliotek på skolen, og så kom jeg med nogle ideer til gode bøger, fortæller Karen Lise Kaspersen.

Det har været et stort arbejde, erkender Karen Lise Kaspersen. Men hele besværet værd.

- Jeg lærer en masse, mens jeg prøver mig frem, og jeg bliver bedre og bedre til blandt andet at redigere video. Noget jeg ellers aldrig har interesseret mig for. Jeg er blevet helt grebet af det og synes, det er sjovt at lave. Jeg tænker hele tiden på nye ideer. Det kører rundt i hovedet, siger hun med stor begejstring.

Derfor har hun også tænkt sig at blive ved - så længe skolelukningen varer ved. Med en video hver dag til eleverne.

- Jeg har fået virkelig god respons på det. Både fra elever og forældre. Jeg har også været helt åben omkring, at jeg bare er en amatør, der prøver mig frem. Men de har taget godt imod det, siger Karen Lise Kaspersen, der altid har hunden Lui med, når der filmes.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk