23. maj 2019
Malene Frandsen fra Nordea og Sorø Sportsråds formand, John Christoffersen, tog fusen på Berit Bergstedt - og alle i karateklubben i Stenlille holdt tand for tunge. Dermed kom Kvartalets Idrætspris som en total overraskelse for modtageren. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Malene Frandsen fra Nordea og Sorø Sportsråds formand, John Christoffersen, tog fusen på Berit Bergstedt - og alle i karateklubben i Stenlille holdt tand for tunge. Dermed kom Kvartalets Idrætspris som en total overraskelse for modtageren. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karate-Berit blev ført bag lyset af hele holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karate-Berit blev ført bag lyset af hele holdet
Sorø - 07. november 2018 kl. 09:05
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Berit Bergstedt modtog Kvartalets Idrætspris. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I karate er der firkantede regler og i øvrigt et regelsæt, der bygger på en høj moral.

Den moral så udøvere og bestyrelse i Seiki Karate-do Kai i Stenlille stort på, da deres sensei Berit Bergstedt mandag aften modtog Kvartalets Idrætspris, som uddeles af Sorø Sportsråd, Nordea og lokalpressen. Ganske overrasket blev hun da filialchef Malene Frandsen og sportsrådsformand John Christoffersen afbrød træningen i Stenlille Hallen. Hvad der skulle ske vidste de allesammen - undtagen bossen.

- Berit, du er her, der og allevegne i forbindelse med Seiki Karate-do Kai. Som udøver med rigtig mange præmier ved mange internationale stævner, som mangeårig træner - sensei - hvor du gerne støtter udøverne og tager med til stævner, som formand for en bestyrelse, som ikke bare er lykkedes med at fordoble medlemstallet på kort tid, men også har skabt et fællesskab, der er stærkt nok til at inkludere alle grupper af unge såvel som ældre, sagde Malene Frandsen.

- Prisen denne gang går til dig personligt, fordi du udover alt det andet er en ukuelig ildsjæl. Ikke engang et dobbelt bækkenbrud kan forhindre dig i at være der for dine elever. Efter to uger var du tilbage og sad bare på lidt ekstra puder under træningen. Det er sejt - eller rettere seiki.

- Seiki kan oversættes med »den sande ånd« eller selve »livets energi«, og Berit, du har om nogen seiki i dit hjerte, sagde Malene Frandsen.

Karate-do kan til gengæld oversættes med »den tomme hånd« - men en tom hånd kom Malene Frandsen og John Christoffersen ikke med. Prisen er udover et sølvfad på 5.000 kr.

- Den havde jeg ikke set komme, lød det fra prismodtageren.

Berit Bergstedt holdt sit indtog i kampsportens verden, da sønnen, Steven, engang i 1990'erne bebudede, at han gerne ville gå til karate. Også datteren Denice kom med, mens Simone, der i dag er 29 år og stadig er aktiv i Seiki Karate-do Kai, måtte vente lidt. Hun var blot to år.

- Min mand, Klaus, var instruktør, og jeg tog selv instruktør-uddannelse4n, fortæller Berit.

- Da han så stoppede, tog jeg over, og siden har jeg stået for det.

Berit konkurrerer ikke længere, men hun har snuppet mange guldmedaljer i årenes løb. Ikke som kæmper, men derimod i »opvisningsdisciplinen« kata.

- Vi har et fantastisk sammenhold i klubben. Det er absolut også med til at drive værket, fortæller Berit, der tit tager knallerten de 11 kilometer fra bopælen ved Dianalund til Stenlille Hallen.

- Det er også dejligt at kunne gøre en forskel. Her har vi i øvrigt plads til både unge og ældre, og vi har en del børn med diagnoser. Selv om vi dyrker idræt på hold, er det en individuel sport, så man får det gode fra fællesskabet, men er i udøvelsen kun afhængig af sig selv. Vi har også meget faste regler, som det er let for udøverne at forholde sig til - og reglerne gælder hele tiden og hver gang, så der opstår ikke tvivl.

Også i sin dagligdag møder Berit børn, der har udfordringer. Hun er ansat som neuropædagog på Filadelfia i Dianalund.

Der er 40 fordelt på to hold i karateklubben.

Pengene i forbindelse med prisen har Berit Bergstedt ikke haft tid til at tænke nærmere over.

- Men jeg kom mer jo nok til at give noget til udøverne, siger hun med et smil.

- Det, der bliver til overs, må familien nyde godt af. Det kan være, at det kan gå ind i feriepuljen. Vi kan godt lide at bestige bjerge eller gå ud på vandreture. Vi har besteget Galdgøpiggen i Norge og vandret i flere af de amerikanske nationalparker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk