19. januar 2021
B.S. Ingemann og hustruen Lucie ligger begravet ved Sorø Klosterkirke. Ingemann virkede i mange år som lektor i dansk på Sorø Akademi, hvor han også i nogle år var leder af skolen. Han skrev derudover salmer og historiske romaner. Foto: Kim Rasmussen
B.S. Ingemann og hustruen Lucie ligger begravet ved Sorø Klosterkirke. Ingemann virkede i mange år som lektor i dansk på Sorø Akademi, hvor han også i nogle år var leder af skolen. Han skrev derudover salmer og historiske romaner. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingemann-dag bliver en realitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingemann-dag bliver en realitet
Sorø - 02. april 2019 kl. 18:50

Søndag den 7. juli kommer B.S. Ingemann til at præge Sorø. Det står klart efter generalforsamlingen i Foreningen 1684-1862 forleden. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Vi har i foreningen det mål at lave udstillinger, skabe events og at genskabe familier fra tidsperioden, fortæller Mette Skjoldan, der er formand for 1684-1862.

- Vi begynder med små skridt, men det er meningen, at det skal udvikle sig til en historisk festival, marked og events hvert år den første weekend i juli.

Ingemann-dagen, der arrangeres i samarbejde med Ingemann-Selskabet, holdes om søndagen.

- Vi har skrevet rundt til alle sognene i kommunen, fortæller Mette Skjoldan.

- Foreløbig har seks kirker meldt tilbage, at man den søndag kun vil synge salmer af Ingemann, og derudover læses der en tekst op. Teksten er forfattet af Ingemann-Selskabet og handler første gang om hans liv og levned. Men hvert år skal der være et nyt tema.

De seks kirker er Sorø Klosterkirke, Filadelfias Kirke samt kirkerne i Kr. Flinterup, Niløse, Tersløse og Ruds Vedby.

- Vi er i gang med at skabe den første festiavl i Danmark af den her art, som vil samle en hel kommune, siger Mette Skjoldan.

- Men ting tager tid, så vi bygger stille og roligt op.

De omtalte »familier« kan f.eks. være en kordegn ved kirken eller en lærer på skolen eller akademiet. Dem vil foreningen fortælle om, og så kan gæsterne besøge de steder, familierne har boet.

Hvis man vil hjælpe til med arrangementerne, tager foreningen gerne imod. Man kan begynde med at melde sig ind via MobilePay 13366. Foreningen tæller lige nu 22 medlemmer, men der er plads til mange flere.

Formand Mette Skjoldan var ikke på valg denne gang. Hun sidder i bestyrelsen sammen med de fire andre initiativtagere Birthe Marie Kildsig, Ea Matzon, Eva Henriksen og Signe Dahl. På generalforsamlingen blev også Marianne Wentzel og Gert Knudsen valgt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk