25. april 2019
Jens Nymann har drevet farvehandel fra ejendommen i 30 år og havde håbet, at kunne udleje eller sælge forretningen. Det er ikke lykkedes, og nu har han, der ejer ejendommen, fået lov til at indrette to boliger i stueetagen. Foto: Merete Jensen
Jens Nymann har drevet farvehandel fra ejendommen i 30 år og havde håbet, at kunne udleje eller sælge forretningen. Det er ikke lykkedes, og nu har han, der ejer ejendommen, fået lov til at indrette to boliger i stueetagen. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke fri adgang til nye boliger på Hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke fri adgang til nye boliger på Hovedgaden
Sorø - 11. januar 2019 kl. 19:09
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forvaltningen får ikke lov til pr. automatik at give tilladelse til indretning af boliger i stueetagen på husene langs en del af Hovedgaden i Stenlille. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det var der ellers lagt op til fra forvaltningens side, efter at indehaveren af bygningen, hvor der indtil jul lå en farvehandel, havde søgt om netop det.

Forvaltningen havde udpeget husene fra nr. 61 til 71 og fra nr. 52 til 70 som ejendomme, hvor man godt ville kunne give dispensation - set i lyset af, at det er blevet svært at udleje stueetagerne til handel og erhverv.

Men det vil politikerne altså ikke være med til:

- Vi vil godt kunne følge udviklingen og være sikre på, at ejendommene virkelig ikke kan udlejes til erhverv. Og der er ikke flere dispensations-ansøgninger, end at vi godt kan klare det. Hvis det skulle ændre sig, må have det til stillingtagen i udvalget igen, siger formand for udvalget for teknik og miljø, Jens Nygaard.

I første omgang har udvalget dog givet dispensation til ejeren af den ejendom, hvor Stenlille Farvehandel har ligget. Ejeren har i et par år forsøgt at udleje eller sælge ejendommen til erhverv, men som tidligere omtalt har det ikke været muligt. Det var tæt på i et enkelt tilfælde, men dér spærrede banken så ben.

Dispensationen har været i nabohøring, men det gav ingen protester.

Derfor kan der nu indrettes boliger i stueetagen på Hovedgaden 69. Hensigten er at indrette to boliger.

Formand for Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB), C.H. Nielsen, har overfor avisen tidligere erkendt, at slaget om at bevare Stenlille som en aktiv handelsby nok allerede er tabt:

- I hvert fald er det en kamp, der er meget meget svær, sagde C.H. Nielsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk