23. maj 2019
De seneste år har op mod 600 mennesker deltaget i halfesten i Stenlillehallen. Billedet er fra en tidligere halfest. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

De seneste år har op mod 600 mennesker deltaget i halfesten i Stenlillehallen. Billedet er fra en tidligere halfest. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætshal kan ikke tåle blæst: Halfest aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætshal kan ikke tåle blæst: Halfest aflyst
Sorø - 09. november 2018 kl. 16:28
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stenlillehallen er i så dårlig stand, at den ikke kan bruges, hvis det blæser eller sner for meget.

arrow Læs også: Sportshal klar til brug uden stor renovering

I øjeblikket må en af kommunens medarbejdere dagligt bruge tid på at tjekke vejrudsigten for, om der er udsigt til stærk kuling, storm eller kraftigt snefald. Og hvis det er tilfældet, så skal Stenlillehallen afspærres. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Revner i gavlene på den gamle del af idrætshallen betyder, at den bliver ustabil og bevæger sig under bestemte vejrforhold. Derfor er det for risikofyldt at opholde sig i den gamle hal og gymnastiksalen i de situationer.

Den besked har brugerne af Stenlillehallen netop modtaget i en mail fra Sorø Kommune.

Idrætsforeninger, festarrangører og elever fra byens folkeskole skal indstille sig på at være afhængige af vejrudsigten, indtil hallen er blevet repareret. Hvor lang tid det kommer til at tage, er stadig uvist.

På hverdage bliver vejrudsigten tjekket dagligt. Ved weekendaktiviteter skal brugerne forvente at få endelig besked senest fredag klokken 14.

Den uforudsigelige situation har fået foreningen Liv i Stenlille til indtil videre at aflyse byens store halfest, der skulle have været holdt den 26. januar 2019.

Det skulle have været en 10 års jubilæums-halfest. Nu er salget af de 550 billetter indstillet, og de 31 solgte billetter bliver refunderet inden for få dage.

- Det gør rigtig nas. Jeg ville gøre alt for, at det ikke skulle ske. Men vi tør ikke tage chancen, hvis det pludseligt bliver dårligt vejr. Derfor bliver vi nødt til at aflyse, indtil vi får 100 procent grønt lys fra kommunen. Hvis ikke vi aflyser festen nu, ville vi have haft penge i klemme, siger Casper Elkjær Hansen, der er foreningens formand.

Han har et håb om at kunne holde halfesten på et andet tidspunkt i 2019.

- Jeg går bare og venter på, at kommunen får lavet det, der er galt, så vi kan bruge hallen uden restriktioner. For vi vil gerne holde en halfest i 2019, siger Casper Elkjær Hansen.

Udfordringer med de kommunale bygninger er ikke nyt for Sorø Kommune. I flere år har man vidst, at de kommunale bygninger har hårdt brug for vedligeholdelse. Alligevel er kommunen nu havnet i en situation, hvor brugen af Stenlillehallen er afhængig af vejret.

De seneste år er der årligt blevet afsat cirka seks millioner kroner til al bygningsvedligeholdelse i hele kommunen.

»Det rækker kun til lappeløsninger rundt omkring. Vi kommer aldrig op på det øverste trin med vores bygninger, hvis vi ikke giver det et ordentligt hug.«

Sådan sagde politikeren Jens Nygaard (V), formand for teknik- og miljøudvalget, i juli måned.

Der er dog ikke udsigt til ekstra penge til området.

- Det er dybt beklageligt, at man skal have bygninger, der ikke er fuldt vedligeholdt. Det er bare sådan, at det er teknik- og miljøområdet, der kommer til at betale, når vi er udfordret økonomisk. For der er også andre udfordringer i kommunen, der skal klares. Vi skal også have varme hænder og hjælpe de ældre medborgere, siger Jens Nygaard.

arrow Nu bliver revnet hal stabil igen
25. januar 2019 kl. 16:33 Opdateret: kl. 14:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk