19. januar 2018
Louise Kisum (tv.) og Anne Friis havde de store smil på, selv om vejret ikke viste sig fra sin bedste side. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Louise Kisum (tv.) og Anne Friis havde de store smil på, selv om vejret ikke viste sig fra sin bedste side. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I regn og slud skal budskabet ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I regn og slud skal budskabet ud
Opdateret 08. oktober 2017 kl. 13:46
Sorø - 07. oktober 2017 kl. 17:16
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

12 kvindehold støttede brysterne i silende regn, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Ubønhørligt hamrede regndråberne lørdag i middelsvær ned grad over Hahn Park i Sorø. Egentlig var det hele trist og gråt og en rigtig øv-dag - men det var kun, hvis man stod med ryggen til fodboldbanen.

Vendte man sig, var det som om, at regnen forsvandt som dug for solen. "Pas på ryggen", "godt spillet, piger", "Dorthe er fri" og andre korte tilråb dannede sammen med masser af smil og gode grin en stemning, der gjorde regnvejret så ubetydeligt, at man nærmest ikke lagde mærke til det.

12 kvindehold havde sat hinanden stævne til en gang bold til støtte for brystkræftforskningen. 700 kroner var indbetalt pr. hold, og dertil kom, at også overskuddet fra kiosk-salget gik til det gode formål, der er sat i gang af DBU og lokalt havde Sorø Freja-træner Thomas Kilde Jakobsen som primus motor i bestræbelserne på at markere både Kræftens Bekæmpelses »Støt Brysterne«-kampagne og fodbolden positivt.

De to bedste herrehold fra Sorø Freja spyttede også i bøssen. Holdenes ordinære turneringskampe lørdag blev gennemført i lyserøde trøjer, der efter kampen blev bortauktioneret i den gode sags tjeneste. Også mænd kan i øvrigt få brystkræft. I alt kom der cirka 9.000 kr. i kassen.

- Det er dejligt, og vi hygger os, siger Anne Friis, der deltager på Sorø Frejas U60-hold, som trofast mødes en gang om ugen for at lade bolden rulle.

- Normalt spiller vi jo bare for sjovs skyld, føjer Louise Kisum til, mens regndråberne triller ned ad de to kvinders ansigter.

- I dag spiller vi kamp, og det er bestemt også fedt at prøve - men ellers er det kun for sjov.

Anne og Louise spiller fast på U60-holdet, der hedder sådan, fordi den ældste er 58. Yngste deltager er i 30'erne.

- Vi er 14 spillere, så der er absolut plads til flere. Normalt er vi 8-10 pr. gang, så vi tager det ikke mere alvorligt, end at det også er tilladt at blive væk, hvis man har andre gøremål, siger Anne Friis - og Anne og Louise er enige om, at den vigtigste kvalifikation er det gode humør - og at man ikke spiller for alvor.

- Vi har et mere ambitiøst hold, der generelt set er en anelse yngre end os. Men her kan man være med, hvis man tager fodbolden lidt mere seriøst, siger Louise Kisum.

De to arbejder sammen på Sorø Akademi, og det var Louise, der lokkede Anne med.

- Jeg har tidligere spillet en del fodbold, fortæller Anne.

- Men det her er kun skæg og ballade. Der er stor forskel på, hvor meget fodbold, deltagerne har spillet, men det er ikke det, der har betydning - og vi har i øvrigt vores helt egne regler. Dem er der ingen, der skal blande sig i.

Når udendørssæsonen er slut fortsætter de rutinerede kvinder boldspillet indendørs, så der er gang i den året rundt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk