20. januar 2019
Carina Valentin Grøntved har valgt at bruge al sin arbejdstid på at blive forfatter. En science fiction novelle kommer om en uge, og om et år forventer hun, at hendes kærlighedsroman om et lesbisk forhold vil være salgsklar. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Carina Valentin Grøntved har valgt at bruge al sin arbejdstid på at blive forfatter. En science fiction novelle kommer om en uge, og om et år forventer hun, at hendes kærlighedsroman om et lesbisk forhold vil være salgsklar. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hun tager springet som forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun tager springet som forfatter
Sorø - 10. august 2018 kl. 09:01
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Carina Valentin Grøntved har med sin mands opbakning taget springet. På fuldtid vil hun realisere drømmen om at blive forfatter. Det første fra hendes hånd kommer på tryk om en uge. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Nogle gange skal der ske noget drastisk i livet, før man tør standse op og spørge sig selv, om man egentlig laver det, man har lyst til.

For 28-årige Carina Valentin Grøntved skete der noget for to år siden. Hun, der er uddannet som socialpædagog og arbejdede som sådan, gik ned med stress.

Under sygemeldingen begyndte hun at skrive for at få bearbejdet det hele.

Så blev tiden optaget af fødslen af hendes andet barn samt barselsorlov, og da den tid var gået, regnede Carina Valentin Grøntved egentlig med, at hun skulle tilbage på arbejdsmarkedet:

- Men så sagde min mand til mig: Du har jo altid drømt om at blive forfatter. Hvorfor gør du ikke noget ved det. Så med hans opbakning har jeg kastet mig ud i det. For det er bedre at vove det - med risiko for at fejle - end senere at sidde og fortryde, at jeg aldrig rigtig fik prøvet det af, siger Carina Grøntved Valentin til Dagbladet og Sjællandske.

Samtidig har hun meldt sig til et to-årigt studie i skrivekunst på Syddansk Universitet, hvor hun begynder til september.

Om en uge udkommer det første værk fra hendes hånd på tryk. Science-fiction novellen »Blue Skye«, der er en del af en novelle-antologi fra Science Fiction Cirklen.

Og om et år kommer første bind i en serie af socialrealistiske kærlighedsromaner. Den første handler om et lesbisk kærlighedsforhold, hvor den ene af parterne er muslim.

Læs hele artiklen i Dagbladet eller Sjællandske - eller i vores e-avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk