21. august 2019
Karen Inge Nielsen henter bl.a. inspiration fra Investigation Discovery TV-udsendelserne om exorcisme, spøgelser og hjemsøgelser.Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Karen Inge Nielsen henter bl.a. inspiration fra Investigation Discovery TV-udsendelserne om exorcisme, spøgelser og hjemsøgelser.Privatfoto
Foto: Martin Cichos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Horror-historie skal give læselyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horror-historie skal give læselyst
Sorø - 14. september 2018 kl. 09:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den lokale forfatter, Karen Inge Nielsen, får lørdag udgivet bogen »Djævlepassagen«. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I sit daglige virke som bioanalytiker arbejder Karen Inge Nielsen med tørre tal og helt konkrete facts. Måske er det netop derfor, at fantasien får frit spil, når hun sætter sig til pc'en for at udøve sit erhverv nummer to som forfatter. Det er nemlig fantasy-genren, Karen Inge Nielsen boltrer sig i, og i hendes seneste bog træder hun også ind i horror-universet.

- Fantasy passer mig rigtig godt, siger hun.

- Her er der vide grænser. Det, der normalt ikke kan lade sig gøre, kan man få til at ske i en fantasy-bog. Det kan jeg godt lide.

Karen Inge Nielsen, der bor nær Dianalund, sprang ud af forfatterskabet via den drivkraft, at hun gerne vil medvirke til, at børn og især unge får læst nogle flere bøger. Socialrealisme blev for tung og indeholdt for store krav til historisk nøjagtighed og lignende, men i fantasy-genren kunne fantasien flyve højt, og samtidig kunne Karen Inge uden de store begrænsninger få lov til at krydre den kreative proces med en eller flere af de syv dødssynder.

»Djævlepassagen« har undertitlen »Sortedammens hemmeligheder«, og Karen Inge har denne gang ladet spøgerier og hjemsøgelser gå ud over Sønderjylland. Her er godset Herstedholm netop blevet solgt. Den nye ejer tror, at godset har stået tomt i 70 år, men det er ikke hele sandheden. Herstedholm er derimod hjemsøgt, så kort tid efter stifter ejeren bekendtskab med en mystisk og i lokalområdet tilsyneladende ukendt ældre kvinde - og så er ballet åbnet.

- Min mor er fra Sønderjylland, og der tales også en del sønderjysk i bogen. Det har min sønderjyske gren af familien hjulpet med, fortæller Karen Inge Nielsen.

- Det betyder også, at bogen afslører en del af de egnsforskelle, som vi også har i Danmark.

Det er Karen Inge Nielsen tredje bog. De to første hænger sammen, men med »Djævlepassagen« tager Karen Inge Nielsen fat på en ny tråd. Fortællingen bliver nemlig fortsat i den næste bog, som den lokale forfatter er ved at gøre klar til at komme »i ovnen«.

»Djævlepassagen« udkommer lørdag på Esbjerg Fantasy Messe. Bogen udgives på forlaget DreamLitt, og den er på 434 sider til en vejledende udsalgspris på 299 kr. Denne gang skal læseren nok helst være mindst 14 år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk