22. januar 2021
Preben Kristensen og den øvrige ledelse på Hørkram håber, at de næste dage vil vise, at Covid-19 smitten på virksomheden er på retur. Foto: Thomas Olsen
Preben Kristensen og den øvrige ledelse på Hørkram håber, at de næste dage vil vise, at Covid-19 smitten på virksomheden er på retur. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørkram om corona-udbrud: Vi håber at have stoppet smitten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørkram om corona-udbrud: Vi håber at have stoppet smitten
Sorø - 03. december 2020 kl. 09:36
Af Bjarne Stenbæk

Covid-19 har ramt cateringsvirksomheden Hørkram i Sorø hårdt, men virksomheden håber nu at have stoppet virus i at brede sig.

- Vi testede alle medarbejdere i sidste uge og kom op på, at 33 var smittet med Covid-19, fortæller viceadministrerende direktør Preben Kristensen.

- De har siden været i isolation, og det samme gælder deres nære kontakter, så i alt cirka 50 medarbejdere er væk fra virksomheden af den årsag.

- Men vi testede igen onsdag 395 medarbejdere og fortsætter i dag. Det er lidt af en logistikopgave, når virksomheden er i drift 24 timer i døgnet syv dage om ugen. Det sker i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed. Heldigvis har der ikke været nye tilfælde de seneste tre døgn, og den første af de smittede er nu blevet rask og kommer tilbage på job i dag. Ingen nye smittede i tre døgn giver os håbet om, at vi har fået inddæmmet udbruddet, så det slutter nu.

Som vi fortalte i sidste uge kom en medarbejder i administrationen hjem fra kursus og var blevet smittet. Medarbejderen havde ikke umiddelbart symptomer og nåede at få smittet andre, inden vedkommende selv blev syg. Ledelsen på Hørkram satte ind med tests og lod i øvrigt cirka 70 medarbejdere fra administrationen arbejde hjemme. Da smitten var på sit højeste, var der altså 33 smittede.

Af de 21 nye smittede fra de første tal blev offentliggjort har der både været tilfælde blandt de hjemsendte og blandt dem, der fortsat arbejdede på virksomheden - dog flest i sidstnævnte gruppe.

- Vi informerer løbende medarbejderne om situationen, som de også kan følge på vores hjemmeside, siger Preben Kristensen og føjer til, at der har været ganske få tilfælde i pakkeriet og blandt chaufførerne.

- Men kunderne behøver ikke at frygte noget. Det er i administrationen, det store antal smittede er ansat, og alle er i isolation. Vi følger sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed situationen tæt. Vores medarbejdere har grebet situationen hele situationen an på den bedste måde. Det har vi stor respekt for. Har der eksempelvis været tilfælde, hvor der har manglet nogen, er andre trådt til og har givet den en ekstra skalle, så alle vores kunder får deres varer, præcis som de plejer at få dem.

Hørkram har cirka 700 ansatte på centret i Sorø. Virksomheden tiltrækker personale fra et stort område, så selv om der har været registreret 33 smittede på Hørkram, har det ikke i samme grad givet sig udslag på antallet af smittede i Sorø Kommune. Klokken 14 onsdag var der registreret 20 smittede i hele Sorø Kommune, der tæller cirka 30.000 indbyggere.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk