26. marts 2019
HedeDanmark har vundet opgaven med at opjustere Bagsværd Sø og omgivelser forud for et kommende VM. Illustration: AART Architects
HedeDanmark har vundet opgaven med at opjustere Bagsværd Sø og omgivelser forud for et kommende VM. Illustration: AART Architects
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HedeDanmark skal stå for etablering af nationalt rostadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HedeDanmark skal stå for etablering af nationalt rostadion
Sorø - 18. november 2018 kl. 18:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HedeDanmarks Sorø-afdeling har vundet opgaven med at gøre Bagsværd Sø klar til VM i 2021. Arbejdet går i gang i 2019. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Nye tribuner, en dybere og længere sø samt etablering af et nyt baneareal til Danmarks nye nationale rostadion ved Bagsværd Sø.

Det bliver i efteråret 2019 omdrejningspunkt for HedeDanmarks arbejde med at gøre et nye nationalt rostadion klar til verdensmersterskaberne i 2021. Projektet forventes afsluttet i 2020.

Moderniseringen af Bagsværd Rostadion inkluderer udover anlæggelsen af nye udenoms-arealer også et omfattende nybyggeri af blandt andet et nyt rocenter og dommertårn. Det samlede projekt forventes at koste omkring 134 millioner kroner.

Det nuværende rostadion lever ikke op til nutidens krav, men med det nye rostadion får såvel eliteroerne som fritids-roerne både træningsfaciliteter i international topklasse og et stadion, der står klar til at lægge baner til VM i kano og kajak i sprint i 2021, som Danmark er vært for.

- Moderniseringen af det nye rostadion er et unikt projekt, som stiller krav til vores faglighed og projektledelse. Vi ser frem til at være med til at skabe et rostadion i verdensklasse, hvor omgivelserne også får et grønt løft, så også "landbårne" motionister og de lokale borgere kan få glæde af at færdes omkring det ny stadion, siger Claus Lorenzen, regionschef i HedeDanmark Sorø.

HedeDanmark vandt anlægsopgaven i konkurrence med fire prækvalificerede virksomheder. Medarbejdere på tværs af HedeDanmarks afdelinger skal arbejde tæt sammen om opgaven, der både omfatter en udvidelse og oprensning af Bagsværd Sø, etablering af nyt baneareal og træningsfaciliteter, en tribunebakke med tilhørende rutsjebane samt ny præmiebro, bådfartsbro og opholdsbroer.

Det nye rostadion er tegnet af AART Architects i tæt samarbejde med blandt andet Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, LIW Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk