8. august 2020
Fra venstre er det næstformand i Sorø Handicapråd Johnna Toft Kristensen, 12-årige Ofelia Goldmann Hass Andersen, der af uforklarlige årsager mistede førligheden for et par år siden og derfor savner et motrikrum på Sorø Borgerskole samt formanden for Sorø Bådfart, Carsten Pedersen. Bagved er det handicaprådets formand, Henrik Kjølby, og supercenterpædagog Elsebeth Hermansen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre er det næstformand i Sorø Handicapråd Johnna Toft Kristensen, 12-årige Ofelia Goldmann Hass Andersen, der af uforklarlige årsager mistede førligheden for et par år siden og derfor savner et motrikrum på Sorø Borgerskole samt formanden for Sorø Bådfart, Carsten Pedersen. Bagved er det handicaprådets formand, Henrik Kjølby, og supercenterpædagog Elsebeth Hermansen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicappris til bådfarten og 12-årige Ofelias supercenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicappris til bådfarten og 12-årige Ofelias supercenter
Opdateret 03. december 2019 kl. 19:40
Sorø - 03. december 2019 kl. 19:34
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommunes Handicappris havde i 2019-udgaven formeret sig, så den blev til to priser. Men der var ikke noget med at halvere de 5.000 kr., der følger med - begge modtagere fik en »fuld pris«. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

De to gange 5.000 kroner gik til henholdsvis Sorø Bådfart og Sorø Borgerskoles supercenter. Der fulgte også et diplom til hver med.

- Da vi havde muligheden for det, blev vi enige om at give to skulderklap i år, fortæller formand for Sorø Handicapråd, Henrik Kjølby (DF).

Henrik Kjølby roste Sorø Bådfart for altid at tage godt imod handicappede medborgere og sørge for, at de også kan få en dejlig oplevelse på Sorø Sø.

- Det var netop derfor, vi købte og installerede handicapliften i 2007, fortalte bådfartens formand, Carsten Pedersen.

- Også kørestolsbrugere skal have mulighed for at få den smukke oplevelse, det er at sejle på Sorø Sø.

Han takkede de mange frivillige omkring Sorø Bådfart for altid at møde gæsterne med et smil og en frisk bemærkning og bykontoret for at stå for billetsalget.

- Det her er et skulderklap til de mange frivillige omkring Lille Claus, og diplomet skal få en ganske særlig plads på båden, lovede Carsten Pedersen - endnu er det ikke besluttet, hvad de 5.000 kroner skal gå til.

Rådets næstformand, Johnna Toft Kristensen. overrakte prisen til Sorø Borgerskoles supercenter.

- Det er dig, vi har valgt som modtager, Ofelia, sagde hun til 12-årige Ofelia Goldmann Hass Andersen.

- For det er dig, der er kommet med forslaget om at etablere et motorikrum.

Leder af supercentret, Mikael Lindegaard, takkede for prisen.

- Personalet træner i samarbejde med Sorø Sundhedscenter motorik med børnene hver dag. Vi skal nok finde lidt flere penge til den endelige udformning, men nu er vi i gang, og den anerkendelse, der ligger i at modtage handicapprisen, er meget motiverende. Vi er stolte, sagde han.

12-årige Ofelia har også udfordringer med mundmotorikken, så hendes far, Ronni Goldmann Hass Andersen, hjælper med svarene.

- Ofelia har kunnet løbe rundt og spille bold som alle andre børn, fortæller han.

- Pludselig for tre-fire år siden begyndte hun at gå dårligere og dårligere. Først måtte hun bruge krykker, og så endte hun i kørestolen. Mange har forsøgt at finde ud af hvorfor, men ingen har endnu kunnet give en forklaring.

Ofelias store håb er at komme til at gå selv igen - i det mindste med krykker - og det kræver masser af træning. Derfor skal hun træne meget, og det førte så til, at hun foreslog supercentret at etablere et motorikrum. Indstillingen til handicaprådet hjalp forældrene og skolens personale med.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk