16. september 2019
Siden 2015 har de giftige betonbrokker fra nedrivningen af Frederiksberg Skole ligget hos Sjællands Lastvognsophug i Fulby. Foto: Jens Wollesen
Siden 2015 har de giftige betonbrokker fra nedrivningen af Frederiksberg Skole ligget hos Sjællands Lastvognsophug i Fulby. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giftigt affald: Det mener byrådets politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giftigt affald: Det mener byrådets politikere
Sorø - 06. oktober 2018 kl. 05:48
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om giftigt byggeaffald fra nedrivningen af den gamle Frederiksberg Skole bliver i øjeblikket behandlet ved domstolene. Senest har Sorø Kommune kæret en kendelse fra byretten til landsretten. Kendelsen afviser Sorø Kommunes ønske om at udføre en selvhjælpshandling.

arrow Læs også: Betonbrokker koster Sorø 1,29 mio. kr. i juridisk bistand

Sagen kan medføre omkostninger for kommunen, alt efter hvordan tvisten ender. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I 2019-budgettet er fire millioner kroner øremærket til at kunne betale sagens udgifter. I 2017 og 2018 har Sorø Kommune indtil videre brugt 696.000 kroner på juridisk bistand til sagen.

DAGBLADET og Sjællandske har spurgt en politiker fra hvert parti i byrådet om deres holdning til sagen, og om det er den rigtige beslutning af Sorø Kommune at gå videre til landsretten med sagen.

Anne Madsen, Socialdemokratiet

- Jeg synes, det er skidt med sådan en sag. Alle vil vel betragte en usikker sag som noget rigtig møg. Men når vi som kommune har anlagt en sag, så må vi gå ud fra, at vi er blevet rådet rigtigt. Jeg synes, det ser rodet ud, og det har været et længere forløb, end vi havde regnet med. Det er en juridisk handling at kære til landsretten, og jeg har ikke kompetence til at vurdere, om det er rigtigt at gøre.

Pia Hvid, Radikale Venstre
- Der er penge i kassen, hvis det skulle gå os helt imod i sagen. Så jeg er rimelig rolig. Vi har taget højde for, at vi kan risikere at tabe den her sag, så det ikke vælter alting. Jeg ved ikke, om det er rigtigt at kære til landsretten. Jeg går ud fra, at vi har en juridisk rådgivning, som ved om det er rigtigt eller forkert at kære sagen.

Bo Christensen, Konservative
- Der verserer en retssag, og den skal have lov til at blive udmøntet. Jeg kan godt have en politisk holdning, men jeg vil ikke udtale mig, før jeg har det fulde grundlag. Ud fra den information jeg har modtaget fra administrationen, så har jeg ingen problemer med, at man kærer sagen til landsretten. Hvis forvaltningen har vurderet, at det er rigtigt, så stoler jeg på det.

Linda Nielsen, Socialistisk Folkeparti

- Man er nødt til at føre den her sag til ende, og man er vel også nødt til at få gjort noget ved den elendige situation, vi er bragt i. Vi er nødt til at få løst det. Jeg synes faktisk ikke, at kommunen har håndteret sagen så godt. Jeg tror, man har ladet gå for lang tid, inden kommunen begyndte at handle, og det giver bagslag nu. Jeg håber, at kommunen har en god advokat. Vi har en dyr advokat, og jeg håber, han kan sit kram. Det har vi ikke rigtigt set endnu. Jeg tænker, at det er godt nok lige at få sagen prøvet i landsretten. Da man er meget overrasket over udfaldet, så er det relevant.

Lars Schmidt, Dansk Folkeparti

- Min holdning er, at vi må vente og se, hvordan sagen falder ud. Dansk Folkeparti går meget op i miljøet, men vi vil ikke kommentere, så længe sagen kører. Jeg vil ikke præge noget i nogen retning. Det er vores holdning, at det er rigtigt at sende sagen videre til landsretten. Vi bakker op om den måde, administrationen håndterer sagen på.

Jens Nygaard, Venstre
- Jeg har ingen kommentarer til sagen.

Bo Mouritzen, Enhedlisten
- Det undrer mig, at man anlægger en sag med stor selvsikkerhed og nu står med en sag, der ser skidt ud. Og jeg undrer mig over, hvilke udgifter der er. På mig virker det som om, at man måske regner med at tabe sagen, og det er ikke det, vi er blevet orienteret om i byrådet. Man skal selvfølgelig kære sagen til landsretten, hvis man har en oplevelse af, at der er noget at kære. Det kan jeg godt leve med.

Niels Aalbæk Jensen, Alternativet

- Jeg har intet imod, at det måtte koste kommunen fire millioner kroner at hente det byggeaffald. Så kan man bagefter tage en diskussion om, hvem der skal betale. Jeg har det sådan, at jeg vil bare have det pcb-affald væk, og det er nu. Jeg er lige glad med, hvem der har ret i den her sag. Det var 100 procent det rigtige at kære til landsretten. Der var ikke noget andet valg.

arrow Nye prøver skal afgøre strid om betonbrokker
03. august 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 15:41
arrow Landsretten giver kommune medhold i sag om giftigt beton
19. marts 2019 kl. 09:03 Opdateret: kl. 09:15

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk