20. januar 2019
Lis Mikkelsen, butikkens leder, er forbavset og skuffet over folks hensynsløshed.Fotos: Henrik Uhre-Prahl
gallery icon

Se billedserie

Lis Mikkelsen, butikkens leder, er forbavset og skuffet over folks hensynsløshed.Fotos: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsbutik bliver overdænget med affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsbutik bliver overdænget med affald
Sorø - 02. februar 2018 kl. 15:53
Af Henrik Uhre-Prahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skrupelløse borgere smider deres affald - stort og småt - ved Kirkens Korshærs butik. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Jeg er meget forbavset over, at folk vil være det bekendt. Der er ikke langt til genbrugspladsen, men alligevel smider de deres affald her - og vi spinker og sparer for at holde butikken i drift til glæde for dem i samfundet, der har det skidt. Og dem bliver deres flere og flere af. De penge vi skulle bruge til glæde for dem, der har behov skal vi nu i stedet bruge på at fjerne folks affald.

Det er Lis Mikkelsen, der fortæller. Hun var for 30 år siden med til at etablere Kirkens Korshærs genbrug og kontaktcenter og er - sin høje alder til trods, 85 år, stadig aktivitetsleder for stedet. Og hun er ked af det.

Forleden morgen kunne hun og to af butikkens faste frivillige, Kirsten og Jens Erik Christensen, se, at hoveddøren ud mod hjørnet Rudsgade/Slagelsevej i praksis var spærret af brugte, ødelagte møbler og andet affald/bohave.

Og på gavlsiden mod øst, hvor Kirkens Korshærs tøjcontainer står, havde andre ubetænksomme smidt gammelt pc-udstyr, køkkengrej og en ødelagt/smadret reol.

- Vi har oplevet tilsvarende flere gange, værst er det i ugerne efter jul og nytår, hvor nogen åbenbart har ekstra behov for at komme af med deres affald, siger Lis Mikkelsen.

- Det er til tider grotesk, hvad vi får »leveret«, supplerer Jens Erik Christensen og nævner bl.a. husholdningsaffald og brugte bleer.

De frivillige på stedet lægger stor vægt på at drive butik og kontaktcenter for et minimumsbeløb, så overskuddet kan blive størst muligt. Det sendes til Kirkens Korshær og bruges ikke mindst til herberger for hjemløse.

De seneste år har Ruds Vedby - butikkens beskedne størrelse til trods - sendt ca. 50.000 kr årligt til arbejdet.

- Vi har brug for al den hjælp og støtte vi kan få, understreger Lis Mikkelsen og tilføjer:

- Det bedste man kan give os er rent, brugt tøj. Vi kan bruge det hele, for udover at sælge her i butikken samarbejder vi jo med KKs fordelingscentral, ligesom vi sender brugt tøj til Balkan- missionen.

- Og så kan vi altid bruge en frivillig eller tre mere til at hjælpe i butikken, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk