14. juni 2021
Sara Teil Hansen fra Ruds Vedby har før prøvet at vinterbade i havet. Det var første gang i friluftsbadet i Ruds Vedby: - Det er koldt, men ikke sindssygt koldt. Det stikker først, og så brænder det i kroppen bagefter. Jeg kan da godt finde på at komme en anden gang igen, siger hun. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Sara Teil Hansen fra Ruds Vedby har før prøvet at vinterbade i havet. Det var første gang i friluftsbadet i Ruds Vedby: - Det er koldt, men ikke sindssygt koldt. Det stikker først, og så brænder det i kroppen bagefter. Jeg kan da godt finde på at komme en anden gang igen, siger hun. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoserie: Det stikker og niver - og de elsker det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fotoserie: Det stikker og niver - og de elsker det
Sorø - 17. oktober 2020 kl. 19:10
Af Ulla Grundtvig Brask

Start din weekend med et koldt gys. Så er kroppen godt i gang.

Nogle borgere fra Ruds Vedby og omegn er begyndt at vinterbade hver lørdag mellem klokken 8 og 10 i Ruds Vedby Friluftsbad, der ellers plejer at være lukket ned på det her tidspunkt.

Det er Ruds Vedby Svømmeklub, der har fået ideen til dette vinterbadetilbud i friluftsbadet i Skolegade.

På anden lørdagsåbning forleden hoppede 12 friske borgere i det 11,5 grader varme vand. Dog ikke på én gang, og det er da også bedst, at der er få i bassinet ad gangen, forklarer Heidi Rasmussen, der sidder i svømmeklubbens bestyrelse.

- Vores livreddere har været på kursus i vinterbadning, for vi vil gerne have, at sikkerheden er helt i orden. En af reglerne er, at vi skal have kontakt med hver enkelt, som er i vandet. Vi skal holde øje med, at alle er okay i det kolde vand, siger Heidi Rasmussen.

En af dem, som på en smuk og solrig lørdag hoppede i det kolde vand, var Morten Sørensen, som også var ham, der fik ideen til vinterbadning i Ruds Vedby.

- Jeg synes, det er synd, at stedet står ubenyttet hen hele vinteren. Jeg drømmer også om, at vi kan få en sauna knyttet til. Derfor vil jeg snart gå i gang med at spørge de lokale erhvervsdrivende om økonomisk hjælp, og så vil vi søge nogle fonde og måske et kommunalt tilskud, siger Morten Sørensen, der i sit første dyp præsterede 42 sekunder i vandet. Anden gang lidt længere tid.

Også Martin Rossing fra Munke Bjergby hoppede i bassinet lørdag klokken 8.

- Jeg var også med for en uge siden, og det var første gang, jeg prøvede vinterbadning. Det er anderledes. Det stikker og niver i huden. Bagefter kommer der en enorm varme i kroppen, og det er en rar fornemmelse. Jeg skal helt sikkert herned om lørdagen og bade, siger Martin Rossing.

Hvis man går og flirter med vinterbadning som en aktivitet, er det en god idé at gøre som Martin Rossing; Begynde nu og ikke vente til vandet bliver endnu koldere.

- Kroppen har bedst af at vænne sig til det, for vi ved ikke altid, hvordan vi reagerer på det kolde gys, påpeger Heidi Rasmussen.

Det mærkede blandt andre Anne Amstrup, da hun forleden var på livredderkursus med vinterbadning som tema.

- Efter 30 sekunder i vandet fik jeg det som om, at jeg ikke kunne trække vejret. Det var lidt panik. Det sad helt oppe i halsen. Der var en instruktør, som fik talt mig ned, og jeg fik styr på vejrtrækningen. Vejret skal trækkes helt ned i maven, når man er i det kolde vand, siger Anne Amstrup.

Et andet godt tip fra Ruds Vedby Svømmeklub er, at man skal medbringe badesandaler eller andre sko til turen fra omklædning til bassinkant. Og - ud over håndklæde - en morgenkåbe, som er rar at få om kroppen, når man kommer op fra vandet.

Du behøver ikke svømme, når du vinterbader. Man kan nøjes med at dyppe sig hurtigt og stå ved trappen nede i vandet.

- Der er også nogle, som går lidt langt bassinkanten. Vi har kun åbnet bassinet på et stykke mellem de to trapper, for vi vil gerne kunne overskue det hele, siger Heidi Rasmussen.

Vinterbadning i Ruds Vedby Friluftsbad er hver lørdag klokken 8 til 10.

Adressen er Skolegade 15 Ruds Vedby.

Det er gratis at være med første gang. Derefter koster sæsonkort 300 kroner.

Vinterbadning i friluftsbadet er kun tilladt for personer over 18 år.

Ruds Vedby Svømmeklub har livredder på stedet.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk