21. maj 2019
Preben Lemann er formand for Lokalhistorisk Forening for Stenmagle Sogn. Foto: Thomas Olsen
Preben Lemann er formand for Lokalhistorisk Forening for Stenmagle Sogn. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forening vil formidle Stenmagles historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forening vil formidle Stenmagles historie
Sorø - 09. december 2018 kl. 08:52
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalhistorisk Forening for Stenmagle Sogn vil stå for forskellige events. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

En ny lokalhistorisk forening i Sorø Kommune har set dagens lys. Lokalhistorisk Forening for Stenmagle Sogn er nemlig kommet på benene med Preben Lemann Sørensen som formand, Margith Sprotte som næstformand, Palle Vibe som kasserer og Gert Lidsmoes som sekretær.

- Oprettelsen af foreningen er sket i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Stenlille, og arkivets leder, John Schou Hansen, fortæller Preben Lemann.

- Vi vil gerne været et supplement til arkivet og fremme interessen for samt kendskabet til Stenmagle Sogns lokalhistorie. Der gøres et stort og flot stykke arbejde i det lokale arkiv, men det er ikke alle, der er interesserede i at indsamle og registrere data og effekter. Derfor prøver vi nu at se, om vi ikke kan engagere nogle flere mennesker i lokalhistorien ved at appellere til dem, der kunne tænke sig at være med til at formidle historien og skabe forskellige lokalhistoriske arrangementer.

Den lokalhistoriske forening har egen Facebook-side og egen hjemmeside - lf-stenmagle.dk - og via hjemmesiden kan man melde sig ind i foreningen. Det koster 100 kr. om året for enkeltpersoner eller en husstand, 200 kr. for foreninger eller institutioner og 500 kr. for firmaer.

- Vi har allerede mærket en stor interesse for at være med i foreningen, fortæller Preben Lemann.

- Nu skal vi lige have overstået jul og nytår mv., og så holder vi medlemsaften i Stenlille Sognegård torsdag den 28. februar kl. 19.30 til ca. 21.30. Her vil vi især fokusere på billeder fra lokalområdet. Dels finder vi selv billeder, vi kan tale om, og dels håber vi, at mødedeltagerne vil medbringe fotoalbums eller i det hele tage fotos fra Stenmagle, Assentorp, Vandløse, Nyrup og Ostrup, som foreningen dækker. På mødet vil vi også fremlægge de idéer og planer, vi har, og vi får forhåbentlig også idéer fra de fremmødte.

Lokalhistorisk Forening for Stenmagle Sogn har bl.a. Peter Kobbernagel som medlem.

Han er meget aktiv med sin detektor bl.a. i Stenmagle-området, og som den første aktivitet i foreningens historie leverer Peter Kobbernagel fund fra området som julekalender på foreningens Facebook-side. Hver dag bringer han et billede og en lille historie om det, han har fundet i jorden med sin detektor.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk