15. oktober 2019
Kristina Johansen Forshaw (til venstre) og Line Sønderskov (til højre) er nogle af forældregruppens tovholdere. Foto: Lene Berthelsen
gallery icon

Se billedserie

Kristina Johansen Forshaw (til venstre) og Line Sønderskov (til højre) er nogle af forældregruppens tovholdere. Foto: Lene Berthelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre tæller selv pædagoger i institutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre tæller selv pædagoger i institutioner
Sorø - 08. maj 2019 kl. 09:39
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Småbørnsforældre i Sorø kommune er selv gået i gang med at samle data om, hvor mange pædagoger der er til stede i børnenes institutioner på vilkårlige tidspunkter.

En udtalelse fra borgmester Gert Jørgensen (K) her i avisen i starten af april satte dataindsamlingen i gang.

- Skrækhistorierne om forholdene i daginstitutioner, hvor der sidder en pædagog med for mange børn, kan måske godt i meget sjældne tilfælde forekomme. Men det er meget langt fra den hverdag, vi oplever i Sorø Kommunes institutioner, udtalte borgmesteren i en artikel om forældre-flyers i daginstitutioner.

Ordene fra Gert Jørgensen faldt flere forældre for brystet.

- Vi vil gerne vise ham, at det er hverdag i Sorø, siger Line Sønderskov til DAGBLADET og Sjællandske.

Hun er forælder og en af tovholderne på gruppens aktiviteter.

På Facebook opfordrer forældrene til, at man som forælder udfylder et skema med sine observationer, når man afleverer og henter et barn i institution.

På to uger er der indsamlet omkring 200 observationer fordelt på forskellige institutioner og tidspunkter.

Nu går forældrene i gang med at få analyseret materialet. Derfor er det for tidligt at konkludere på observationerne.

Men der er en klar tendens, lyder det fra Line Sønderskov.

- Rigtig mange målinger viser, at der er mange børn per voksen. Det er ikke kun hverdag i Sorø, men hverdag i hver eneste institution i Sorø, siger Line Sønderskov.

- Vi håber, at politikerne får et indblik i, hvad det egentlig er, de sidder og beslutter, og hvad deres politik medfører. Og vi ønsker selvfølgelig mere personale. Jeg tror faktisk, de vil blive ret overraskede over vores data. Jeg er selv blevet meget overrasket, siger hun.

Borgmester Gert Jørgensen (K) fastholder, at »skrækhistorierne« er langt fra hverdagen i Sorø.

- Hvis det viser sig, at det generelle niveau er én pædagog til 12 vuggestuebørn, vil det overraske mig meget. For så mangler der nogle pædagoger i vores institutioner, siger han.

- Der er nogle forældre, som ikke bliver tilfredse, før deres ønske bliver opfyldt, og det må jeg så acceptere. Det er mit generelle indtryk, at mange forældre er tilfredse, siger han.

Borgmesteren ser frem til at få præsenteret konklusionerne fra forældrenes egne observationer.

- Vi vil da kigge meget seriøst på det, hvis det viser sig, at vi får forkerte oplysninger. Men vi får ikke kun oplysninger fra Danmarks Statistik. Hver enkelt institution registrerer, hvem der mønder ind for at kunne planlægge dagen og tilpasse ressourcerne. Jeg har ikke kendskab til, at de tal skulle være forkerte, siger Gert Jørgensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk