9. december 2019
Karin Dam Petersen, Dianalund IF Fodbold taler om partnerskaber på Lille Scene. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Karin Dam Petersen, Dianalund IF Fodbold taler om partnerskaber på Lille Scene. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemøde med fokus på frivilligt engagement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemøde med fokus på frivilligt engagement
Sorø - 13. august 2019 kl. 14:11
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bornholm har det, Møn har det, og nu har Sorø det også.

Sit helt eget Folkemøde, der debuterer lørdag 17. august med masser af muligheder for at blive klogere på det frivillige foreningsliv, der allerede er etableret - samt blive inspireret til, hvad der også fremadrettet kan være af muligheder. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det er Sorø Kommune, der er arrangør af Folkemødet, der finder sted på Akademigrunden.

Her vil der dagen igennem være mange forskellige stande, som man kan smutte forbi for at blive klogere på det foreningsliv og de aktiviteter, der er i gang samt blive klogere på, hvad kommunens fagcentre foretager sig.

Derudover er der to scener, hvor der løbende vil være debatter og oplæg fra både uden- og indenbys folk.

Folkemødet bliver spillet i gang af Ruds-Vedby Garden kl. 11, hvorefter borgmester Gert Jørgensen holder velkomsttalen. Kl. 11.35 går programmet i gang.

På Store Scene lægges der ud med professor på RUC, Eva Sørensen, der giver sit bud på, hvordan man i samarbejde skaber det gode lokalsamfund.

Derefter vil Rune Rønne fortælle om den lokale forening PUST, der tilbyder rådgivning for børn og unge i krise.

Områdebestyrelsesmedlem Melisa Rindal går i debat med byrådsmedlemmerne Lars Damgaard (DF) og Bo Christensen (K) dagtilbud og den kvalitet, der skal være i dem.

Herefter er det med at finde den engelsk-danske ordbog frem, når verdens førende ekspert i storytelling om bæredygtighed, David Boje fra New Mexico State University går i samtale om den gode historie med professor Kenneth Mølbjerg Jørgensen fra AAU Business og Jens Larsen, forfatter til bøger om storytelling. Også formand for Sorø Erhvervsudviklingsråd, Michael von Bülow deltager i dette punkt.

Sidste indslag på Store Scene er Holbergcentrets Venner, Sundhedscentret, Ældre Sagen og politikere fra social- og sundhedsudvalget, der vil diskutere velfærd i fællesskabets ånd.

På Lille Scene er der sideløbende følgende indslag:

Lone Lisborg, Frivilligcentret fortæller om centret og frivillighed.

Karin Dam Petersen, Dianalund IF Fodbold, taler om meningsfulde partnerskaber.

Johan Galster fra »We Do Democracy« kommer med et oplæg om at styrke demokratimusklen efterfulgt af paneldebat mellem byrådspolitikere og lokalrådene.

Elin Bundgaard, fællestillidsrepræsentant i Sorø Kommune oplyser om, hvordan frivillige nemmest kan komme i kontakt med kommunen. Og Michel Bjørnskov Cirulli og Vibeke Solvang, Sorø Kommune, fortæller om partnerskaber mellem private og offentlige omkring byudvikling.

Hvis man trækker indendøre i akademiets gymnastiksal mellem kl. 13 og 14, vil udviklingskonsulent i Sorø Kommune, Helle W. Jensen, præsentere det store kommuneplanforslag, der er ude i høring netop nu og frem til 3. september.

Og på pladsen foran gymnastiksalen kan man mellem kl. 15.15 og 16.45 kaste sig ud i en svingom - med eller uden kørestol.

Hvis man gerne vil have en politiker på tomandshånd, skal man mellem kl. 13 og 17 bevæge sig ud på Torvet, hvor en hestevogn står klar til at køre borgere ud på en lille køretur sammen med politikere.

Der er sørget for underholdning til børnene, og der er flere forskellige madboder at stille sult og tørst i.

Folkemødet er naturligvis for borgere i hele kommunen, og derfor har kommunen sørget for bustransport til og fra den nordlige del af kommunen.

Bussen til Sorø afgår kl. 9.50 fra Friluftsbadet, Skolegade 15 i Ruds Vedby, kl. 10.10 fra Borgerhuset, Sømosevej 44 i Dianalund og kl. 10.30 fra Stenlille Station - med ankomst på Akademigrunden kl. 10.50.

Bussen hjem afgår fra Akademigrunden kl. 17.00. Den stopper undervejs i Stenlille og Dianalund og når Ruds Vedby kl. 18.00.

Flere detaljer om dagen kan fås på hjemmesiden www.folkemoede.soroe.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk