15. november 2018
Dagen igennem kunne man høre lyden af det fem tons tunge lod, der bankede prøvepælene til den nye SuperBrugsen i jorden bag den gamle Fakta-bygning. Foro: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Dagen igennem kunne man høre lyden af det fem tons tunge lod, der bankede prøvepælene til den nye SuperBrugsen i jorden bag den gamle Fakta-bygning. Foro: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første pæle til den nye brugs banket i jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første pæle til den nye brugs banket i jorden
Sorø - 14. februar 2018 kl. 11:28
Af Charlotte Koefoed
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er det sikkert og vist. Den nye SuperBrugsen i Dianalund er på vej. Tirsdag formiddag blev de første pæle banket i jorden. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det blev endelig bekræftet kort før jul, at der bliver bygget en ny, stor SuperBrugsen i Dianalund Centret.

Den kommer til at ligge i de tidligere Fakta-lokaler, men der skal også bygges nyt og udvides.

Inde i selve Fakta-lokalerne er håndværkere allerede i gang, og tirsdag formiddag blev det tid til at gøre de første indledende øvelser i tilbygningen.

- Vi skal have rammet nogle prøvepæle i jorden, og så måler vi på modstanden, når de bankes ned og laver en rammejournal, der beskriver jordbunden, forklarer projektchef Andreas Winkler fra Innovator, der står bag byggeriet.

Opgaven med at få pælene i jorden er lagt i hænderne på Aarsleff, som tirsdag morgen ankom med en kæmpe maskine med en pælerammer.

- Prøvepælene er 14 meter lange og de bankes ned med et lod, der vejer fem ton. I rammejournalen kan vi se, hvor mange slag og hvor langt pælene rammes ned. Senere kommer en geotekniker og kigger på rammejournalen og vurderer pælene, og hvor langt de skal ned, fortæller Stefan Jørgensen, Aarsleff.

Folkene fra Aarsleff går derefter i gang med at ramme de i alt 51 pæle ned, som skal bære tilbygningerne til de eksisterende lokaler, så den nye brugs får sit endelige areal på 1536 kvadratmeter.

Folkene fra Aarsleff regner med, at de er færdige med at ramme pælene ned i slutningen af denne uge, og så kan arbejdet med at støbe betondækket begynde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk