16. juni 2021
Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første andel af vuggestuepenge er kommet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første andel af vuggestuepenge er kommet
Sorø - 04. juli 2020 kl. 06:01
Af Ulla Grundtvig Brask

Sorø Kommune fik tilsagn om 2,4 millioner kroner, da regeringen og støttepartierne afsatte i alt 500 millioner kroner på 2020-finansloven til bedre normeringer i landets daginstitutioner.

Nu er den første portion af pengene, landet i Sorø. De resterende midler bliver udbetalt til kommunen den 1. oktober 2020.

I Sorø Kommune besluttede man, at pengene skal gå til at ansætte mere personale i kommunens vuggestuer. Samtidig blev det besluttet, at den konkrete anvendelse af de tildelte midler til vuggestuerne skal træffes af områdelederen.

Konkret betyder bevillingen, at vuggestuerne i den nordlige halvdel af kommunen har penge til at ansætte 1,08 pædagog og 0,89 medhjælper/assistent.

Vuggestuerne i syd kan ansætte 2,16 pædagoger og 1,66 medhjælpere/assistenter.

Den selvejende institution Røde Kors Børnehus kan ansætte 0,19 pædagog og 0,14 medhjælper/assistent. Sorø Skovbørnehave har ingen vuggestue og modtager derfor ikke penge til mere personale. Lovgivningen giver ikke mulighed for at tildele midler til private institutioner.

Børn og Undervisningsministeriet har meldt ud, at midler til minimumsnormering gerne må benyttes til at dække de ekstra lønudgifter til pædagogisk personale grundet COVID-19 pandemien.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk