22. marts 2019
Fra venstre er det Iman Chayah, Mervat Kabalan, Inge Brehm Christensen, Haya Alsammour, Karen Hartmann, Rima Saleh og Laila Stoltz. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre er det Iman Chayah, Mervat Kabalan, Inge Brehm Christensen, Haya Alsammour, Karen Hartmann, Rima Saleh og Laila Stoltz. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtningekvinderne finder friheden på cykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtningekvinderne finder friheden på cykel
Sorø - 22. juni 2018 kl. 15:08
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fondene bag Sjællandske Medier donerer 5.000 kr. til Dansk Flygtningehjælps cykelprojekt i Sorø. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Mange kvinder fra især muslimske lande lærer ikke fra barnsben at cykle, men det er det projekt, som Inge Brehm Christensen sidste år satte i gang sammen med den øvrige frivilliggruppe i Dansk Flygtningehjælp.

- Vi syntes, at det ville være fint for dem at kunne cykle, siger Inge Brehm Christensen.

- Og samtidig med cykeltræningen kan vi grine og kommunikere sammen på tværs af kulturelle forskelle. Projektet betyder også, at kvinderne lærer flere danske ord og vendinger, ligesom det giver dem langt flere udfoldelsesmuligheder og større chance for integration.

Og netop friheden griber Haya Alsammour fat i som den største glæde for hende.

- Nu kan jeg cykle rundt i byen for eksempel til stationen eller til butikkerne. Cyklen giver mig frihed, siger hun.

- Og jeg kan også cykle ture med min mand.

I Syrien måtte hun ikke cykle, men da tilbuddet kom i Sorø, slog hun til. Og de kvinder, der har børn, har også oplevet friheden i form af cykelture med børnene.

Hver torsdag eftermiddag mødes fire syriske kvinder med tre eller fire hjælpere i skolegården på Sorø Borgerskole. Her træner de en time, og så bliver der også tid til socialt samvær og hygge.

- Vi cykler ikke ture med dem endnu, siger Inge Brehm Christensen, der selv en gang om ugen mødes på Frederiksberg med en kvinde fra Eritrea.

- De er ikke teknisk dygtige nok, og så skal de også vide lidt mere om, hvordan man færdes i trafikken. Men Haya har sin egen cykel og er en af de mest rutinerede, så hun suser rundt selv.

De 5.000 kr. fra fondene bag Sjællandske Medier skal projektet bruge til at købe mere materiel som f.eks. cykler (købes oftest på loppemarkeder og lignende), pumper, værktøj, kegler og lignende.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk