21. januar 2019
Flere par i Sorø Kommune fravælger ægteskabet, når de vælger at lade sig skille. Parterapeut minder om, at parforholdet skal plejes med energi og tid, så det ikke dør. Foto: Thomas Arnbo
Flere par i Sorø Kommune fravælger ægteskabet, når de vælger at lade sig skille. Parterapeut minder om, at parforholdet skal plejes med energi og tid, så det ikke dør. Foto: Thomas Arnbo
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere går fra deres ægtefælle i Sorø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere går fra deres ægtefælle i Sorø
Sorø - 09. januar 2018 kl. 09:58
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet af skilsmisser stiger med raketfart i Sorø Kommune sammenlignet med resten af landet. Inden for de seneste ti år er antallet af årlige skilsmisser i kommunen nemlig steget med 60,4 procent, og det er en langt kraftigere stigning end i resten af Region Sjælland, hvor antallet kun er steget med 29,8 procent i perioden fra 2006-2016. Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Også i resten af landet er tendensen mindre markant med en stigning på kun 19,5 inden for perioden.

I 2017 blev der således foretaget 207 skilsmisser i Sorø Kommune.

At flere folk i lige Sorø Kommune vælger at underskrive skilsmissepapirerne, kommer bag på parterapeut Susanne Christensen, der er baseret med sin klinik Susannec Psykoterapeut i både Sorø og København.

- De par, jeg har fra Sorø, er ikke anderledes end dem fra København. Det er svært at sige, hvorfor stigningen er så høj i Sorø, men man kan gisne om, at det, at Sorø er en pendlerby og har mange børnefamilier, spiller en rolle, siger hun og tilføjer, at mange par i dag prioriterer arbejde og børn først. Og så ryger kæresten langt ned på listen.

- Der skal lægges energi og tid ind i et parforhold, ellers så dør det, siger parterapeuten, der også mener, at tendensen til at flere bliver skilt kan skyldes, at det at få børn idag er blevet et projekt, som mange forældre bruger al deres energi på.

Ud over at sætte noget voksentid af til sin partner, hvor man laver noget rart sammen som at gå ud at spise eller have noget tid sammen derhjemme, lægger Susanne Christensen stor vægt på kommunikationen.

Hun understreger det vigtige ved, at man husker at få talt sammen om, hvordan man egentlig har det, hvordan det går med sexlivet eller generelt, hvordan det går i forholdet. Også selvom der kan være emner, der er svære at tale om.

- Det handler om, at begge parter tager ansvar for kommunikationen. Nogle kan have vanskeligere ved det end andre på grund af den måde, de er vokset op på. De skal have noget hjælp til at lære at tale, forklarer hun og tilføjer, at det er vigtigt at opsøge hjælp hos en terapeut, hvis man har problemer i parforholdet.

- Man skal ikke være bange for at bede om hjælp, også selvom der er tale om små problemer. De skal jo løses, inden de vokser sig store, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk